Diary April 2011
Date   Highlights
3/4/2011  

We hebben weer een nieuwe aanwinst. Zijn naam is Jaxon en hij is een beer van een paard. Het is een Belgisch trekpaard en nogal uit de kluiten gewassen. We gaan hem gebruiken voor trailriding en dus niet om bomen uit het bos te slepen alhoewel hij dat wel zou kunnen. Er zijn een aantal loggers in de buurt die nog steeds paarden hiervoor gebruiken. We hebben hem gekocht van een jong stel in Naples die een manege runnen zo'n 10 minuten van ons vandaan.

We have a new family member. His name is Jaxon and he is a rather big horse. He actually is a Belgian Draft horse. We will use him for trailriding but some people use this type of horse for logging. As you can see he is strong enough to pull trees. We bought him from a young couple that run a horse training center 10 minutes from us.

 

 

 

Hier is hij dan. Cricket en Noa wegen zo'n 900-1000 pounds maar Jaxon weegt zo'n 1600 pounds. Je moet dus voorzichtig zijn dat hij je niet op de tenen trapt.

Here he is. Cricket and Nao weigh about 900-1000 pounds but Jaxon weighs about 1600 pounds. You have to be careful that he doesn't step on your toes.

Een bonk spieren maar heel rustig en lief.

A lot of muscle but very sweet.

Een goede maat voor mij.

The right size for me.

Mooi blonde manen.

Hier kun je een beetje het verschil zien met Cricket en Noa.

This picture clearly shows the difference in size with Cricket and Noa.

 

 

   
15-4-2011  

Deze week heb ik de installatie van een van onze digitale X-ray systemen in met universiteitsziekenhuis van Rochester bijgewoond. Dit is een van onze grote klanten waar we nauw mee samenwerken als het gaat over produktontwikkeling. De U of R staat wereldwijd zeer hoog aangeschreven als het gaat over hart- en vaatziektes, oogziektes, opereren met een robot etc.. Het is tevens de grootste werkgever in Rochester met zo'n 20.000 medewerkers ! Vroeger was dat Kodak maar die zijn behoorlijk gekrompen. De installatie van een X-ray systeem neemt zo'n week in beslag en ik ben dan ook de hele week in en uitgelopen zoals het uitkwam met mijn andere werkzaamheden. Erg interessant om onze systemen in aktie te zien. Op deze afdeling hadden ze er zo'n 4 continu in gebruik. Het is constant een komen en gaan van mensen met gebroken benen, armen, polsen, enkels etc. Ook patienten die met bed en al binnen worden gereden. Ik weet niet hoevaak ik niet gehoord heb "don't move" want voor een X-ray opname moet je heel stil blijven liggen/staan. Stond er wel van versteld dat ik zomaar overal rond kon lopen en alles van achter de schermen kon zien gebeuren.

We hadden vrijdag het complete systeem net gebouwd in produktie en maandagmorgen om 8:00 stond de vrachtwagen al bij het ziekenhuis. Het nam ongeveer een halve dag in gebruik om alles uit te laden en uit te pakken.

Hier wordt een deel van het systeem aan het plafond gehangen. Dit wordt weken van te voren allemaal uitgerekend, getekend en gepland zodat er bij de installatie geen verassingen zijn.

Na drie dagen is dit het resultaat. Rechtsachter de wall-bucky die in alle richtingen vesteld kan worden en ingezet word voor zo'n beetje alle lichaamsdelen. Er komt in dit systeem geen film meer aan te pas. Het beeld wordt draadloos naar de PC gestuurd waar de radioloog het resultaat direct kan bekijken en achiveren.

Dit is de console waar de radiologen mee werken. Ook over drie assen verstelbaar om patienten in alle mogelijk posities te kunnen onderzoeken.

De tafel waar patienten op kunnen liggen. Uiteraard nog niet helemaal gereed. De tafel is in alle richtingen automatisch verstelbaar en is direct gekoppeld aan de X-ray bron. In de tafel zit een meetsysteem dat de intensiteit van de bestraling kan meten. Geschikt voor mensen tot 270 kg dus voor de gemiddelde amerikaan geen probleem :-)

Ik heb helaas geen foto kunnen maken van het gerede systeem maar zo ziet het eruit als alles klaar is.

 

Soortgelijk systemen maakt we dus ook voor:

- Tandartsen

- Dierenartsen

- Industriele toepassingen (vliegtuigvleugels, lasonderzoek etc.)

 

23-4-2011  

Wat een zielig hoopje.....We hebben Woody afgelopen donderdag laten opereren. Hij moest gecastreerd worden en toen hebben we tevens wat bulten op zijn hoofd weg laten halen want die werden steeds dikker. Acherm wat zag hij eruit toen we hem konden ophalen bij de dierenarts. Maar volgens de dienrearts komt dat allemaal goed. Het ziet er niet uit omdat ze hem behoorlijk hebben moeten scheren en de hechtingen er nog in zitten. Die mogen er over twee weken uit en tot die tijd moet hij als wij er niet zijn die lampekap dragen en als je Woody een beetje kent kun je begrijpen dat dat een drama is. De eerste nacht hadden we hem voor zijn eigen veiligheid in de kooi opgesloten maar dat was dus echt een drama. Vandaag is hij in zijn doen alweer helemaal de oude en hebben we de handen vol om hem rustig te houden.

Poor little thing....we had to neuter Woody and at the same time we had asked the vet to remove some bumps from his head because they were growing. He looks terrible but according the vet he will be the same again in 2 months. He looks much older now and mainly because they had to shave quite some hair from his head for the operation. We had a few sleepless nights because he couldn't get used to the thing around his head which prevents him from licking his wounds. Today he is doing a lot better and our challenge is to keep him quiet because he wants to run , jump and play with Fisco again.

5 Bulten zijn verwijderd en we wachten nog op de uitslag wat het precies is geweest. Ik had echt medelijden met hem toen we hem kwamen halen maar het is uiteindelijk het beste voor hem.

We hebben slechts een paar schaarse mooie lentedagen gehad en Suus heeft de veranda alweer helemaal gereed gemaakt voor de zomer. Rondom hebben we overal bordjes opgehangen waarop staat dat er op onze kavel niet gejaagd mag worden want vorig jaar hebben we een jager betrapt die gewoon op ons grondstuk aan het jagen was. Mag hij blij zijn dat Fisco hem niet gezien heeft. Onze buurman is een fervent jager en nodigd zijn vrienden uit om op zijn grondstuk te komen jagen en we willen duidelijk maken waar de grens ligt omdat er geen formele afscheiding is. Het komt namelijk nogal eens voor dat paarden en honden per ongeluk worden geraakt door amateur jagers.

So far we only had a few nice spring days en Suus has already prepared the porche for the summer. At our property borders we have posted signs that hunting isn't allowed on our land. Last year we caught a hunter on our property that claimed he wasn't aware that he was on privtae property. He was lucky that Fisco didn't see him at the time. Our neighbour is a fanatic hunter and he invites his friends to come hunting on his property and we want to make sure that it is clear where the border is because there are no fences.

   
23-4-2011  

Paniek afgelopen weekend op Mountain Horse Farm. We hadden alledrie de paarden in de rijbak gelaten omdat het gras daar begon te groeien en we het kort willen houden. Ze waren nogal onrustig vanwege de harde wind. Toen we met de honden een rondje aan het lopen waren zagen we ineens in de verte dat Jaxon de dwarsliggers had weten ze verschuiven zodat de balken eruit vielen en hij alleen over de laagste dwarsligger hoefde te springen. Dat gebeurde dus twee seconden later ook en Cricket en Noa er achteraan. Toen Woody en Fisco dat zagen gingen die als een gek achter de paarden aan. Zie je het al voor je? Drie paarden in gallop uitgebroken, twee herdershonden er achteraan omdat die dat een leuk spelletje vonden en wij met zijn tweeen daar weer achteraan hollen. Ik heb nog nooit zo hard gerend volgens mij. Uiteindelijk lukte het om Fisco en Woody weer terug te krijgen dus die moesten we eerst weer terug naar huis brengen. Vervolgens met drie halters en touwen de auto ingesprongen en de paarden achterna. We vonden hun een kilometer verderop, ze waren de weg al overgestoken en stonden te grazen langs de kant van de weg. Steeds als we in de buurt kwamen stapten we uit om ze voorzichtig te benaderen en steeds als we in de buurt kwamen ging Jaxon er weer vandoor en die andere twee volgden hem natuurlijk. Ze liepen midden over de weg richting de buren dus Suus meteen de buren gebeld en ik hield het verkeer tegen (gelukkig geen drukke weg maar er wordt wel redelijk hard gereden). Na enkele keren proberen bleven ze uiteindelijk staan en kwamen inmiddels ook de buren te hulp. Inmiddels regende het en waaide het heel hard en zijn we met zijn drieen weer helemaal terug door de stromende regen naar huis gelopen. Mijn auto heb ik met knipperende lichten en draaiende motor gewoon midden op straat laten staan. Die ben ik veel later pas weer gaan halen toen de paarden weer in veiligheid waren. Jaxon was nogal opgewonden dus ik had mijn handen vol met hem en geen tijd om de auto te verplaatsen.

Dan is het toch mooi als je goed contact hebt met de buren (die trouwens ook paarden hebben) alleen was ik nogal pissig op een automobilist die geen zin had om te wachten. Ik ben gewoon voor zijn auto moeten gaan staan om te voorkomen dat hij richting de paarden gingen rijden. Wat een eikel zeg. Uiteindelijk heeft hij zich toch maar omgedraaid.