Diary May 2011
Date   Highlights
15/5/2011   The weather is really abnormal this year. We have had the most rainy April of the century I believe and it's still raining a lot in May. The soil is totally saturated and cannot take more water. Luckily things here are a lot better than in the south-east of the US. We also suffered from some storms in Naples. Several trees came down and one hit our fence as you can see below. I spent quite some time this weekend getting rid off all the fallen trees.

Het weer is echt abnormaal dit jaar. In tegenstelling tot Nederland hebben we hier de natste maand April van de eeuw gehad. Het is nu mei en het regent nog steed veel te veel. Gelukkig hebben we het hier toch een stuk beter dan in het zuid oosten van Amerika. Het gebeurd normaal nooit maar dit jaar hebben enkele mensen die aan Canandaigua lake wonen toch natte voeten gekregen. We hebben ook wat stormen in Naples gehad en diverse bomen hebben het loodje gelegd. Deze boom heeft de omheining beschadigd en Jaxon de stuipen op het lijf gejaagd. We hebben nog 1 dag een tornado watch gehad maar die is gelukkig niet in de buurt van Naples gekomen.

Af en toe hebben we toch nog even tijd om uit te gaan met vrienden. Deze keer met een groepje gaan bowlen wat in Amerika natuurlijk heel populair is. We hadden enkele "profs" in ons team met eigen bowling ballen, eigen schoenen etc. Je ziet trouwens maar de helft van het aantal banen op de foto hier.

Ondanks zijn eigen bowling ballen kwam ik toch nog aardig in de buurt van Rich en ook Suzanne deed het goed bij de vrouwen.

   
22-5-2011  

Eindelijk is de lente dan toch aangebroken. Vandaag eindelijk zo'n 26 graden en zonnig dus perfect om de omgeving maar weer eens goed te bekijken. Het Finger Lakes gebied is en blijft schitterend mooi en we hebben nog geen enkele spijt dat we hier zijn gaan wonen. Het is zo'n drie kwartier tot een uur rijden naar Rochester maar dat is het zeker waard. Hierbij een serie foto's die een indruk geven van de lente in de Finger Lakes.

Uitzicht op Canandaigua lake vanaf route 21. Deze mensen hebben een mooie plek uitgezocht om hun huisje te bouwen. Aan het einde van het meer zie je Naples.

Vissers op de pier in Canandaigua.

Uitzicht op Naples. Er zijn onlangs trouwens weer zwarte beren gesignaleerd. Debbie had enkele foto's van een zwarte beer en haar jong die ze gevangen hadden om te merken.

Uitzicht op het meer vanaf het terras van the Saw Mill. Het zuiden van het meer is een stuk rustiger dan het noorden bij Canandaigua.

Uitzicht vanuit onze nieuwe aanlegsteiger aan de zuidkant van het meer.

Debbie heeft na de dood van haar hond uiteindelijk toch een nieuwe hond gekocht. Een Duitse herder :-)........ik zou er zo weer eentje willen hebben.

Mooi he.

De kleurige boothuisjes helemaal in het noorden van Canandaigua lake.

Mamma en pappa beer......

Onze nieuwe haven ligt nu slechts zo'n 10 minuten bij ons vandaan en vanuit deze haven vertrekt ook dagelijks een vissersboot waar toeristen een dagje het meer op kunnen om te vissen.

Het is weer lekker vertoeven op onze veranda.

Ja de grasmaaier is in de reparatie dus het gras staat een beetje hoog. Nou ja gras....zeg maar paardebloemen.

Het einde van onze oprit. De gravel is er door de sneeuwploeg helemaal vanaf geschoven dus we zullen binnenkort een nieuwe laag moeten aanbrengen.

Jaxon volgt ons op de voet als we ons rondje maken. Hij laat ons geen moment uit het oog.

De nieuwe schrikdraad om Jaxon in toom te houden. Daar heeft hij wel respect voor en het gaat nu best goed met hem. Een stuk rustiger nu.

De vijver staat tot aan het randje vol na al die regen. Hij zit barstensvol met kikkers en ook de nodige slangen. Elke avond een heel concert, maar goed dat hij ver weg van het huis ligt.