Diary April 2009
Date   Highlights
   

Deze week stond in het teken van beursbezoek in Philadelphia en klantenbezoeken in Rochester. Ron was rechtstreeks naar Philadelphia gevlogen en ik ben maandag vanuit Naples erheen gereden in zo'n 6 uur. De beurs was dit jaar minder groot dan andere jaren vanwege voor de hand liggende redenen. Onze grote klanten hadden allemaal een stand op deze beurs en het is toch mooi om te zien dat achter die machinepanelen onze modules draaien.

Hier beneden een korte indruk van de show en natuurlijk Ron met zijn Blackberry :-)

-----------------------------------------------------------------------------------------

This week Ron and I visited the Printing On-Demand show in Philadelphia and visited 3 major customers in the Rochester area. Ron had a flight direct from Amsterdam to Philly and I drove in 6 hours from Naples to Philly. The show was this year smaller than previous years for obvious reasons. Our big customer all were present at the show and it's great see see the Xytech modules behind the machine covers.

Below an impression of the show and ofcourse Ron with his Blackberry :-)

's Avonds zijn we met een goede klant in Philadelphia downtown gaan eten. Best een mooi centrum.

In the evening we went to dinner with a good Xytech customer in downtown Philadelphia. Quite a beautiful city.

In Rochester zijn we weer even bij Kodak op bezoek geweest. Ik ben hier de afgelopen 2 jaren zo vaak geweest dat ik de tel kwijt ben. De entree en de receptie zijn heel indrukwekkend. Dit is slechts 1 van de vele Kodak gebouwen in Rochester.

------------------------------------------------------------------------------------

In Rochester we visited Kodak again. I lost count of how many times I already was in this building. The reception area of this building is very impressive. This is ony 1 of the many Kodak facilities in Rochester.

Hier beneden Xerox Webster vanuit de lucht. Dit hele gebied is het Xerox park in Webster. Hier zijn we natuurlijk ook nog even op bezoek geweest. Ik heb hele goede herinneringen aan de tijd dat ik hier in 1996 en 1999 als expat heb gewerkt.

The picture below shows the Xerox industrial park in Webster. Of course we also visited Xerox. I have good memories of my time here in '96 and '99 when I worked here as an expat.

10-4-2009  

De lente is begonnen maar we hebben wel nog af en toe een dagje sneeuw die vervolgens weer snel verdwijnt. De afstand is niet groot maar je kunt een duidelijk verschil in weer zien tussen Naples and Rochester. In Naples valt dus duidelijk meer sneeuw en is het nog iets langer koud. We hebben even een tijdelijk ren gebouwd voor de hondjes maar ze krijgen straks een hele wei zodat ze zich goed kunnen uitleven als wij er niet zijn. Het schuurtje is eigenlijk nog een extra paardenstal voor 2 paarden maar die gebruiken we voor de honden, opslag van hout en tuingereedschappen.

Omdat honden niet toegestaan zijn hebben we Cummings nature center dat achter ons ligt maar zonder Fisco en Woody bezocht. Dit park is vooral 's winters populair voor langlaufen en wandelen met sneeuwschoenen. Hier hangen de sneeuwschoenen nog.

Prachtig mooie, hele lange dennen in dit parkje.

Nee, geen brievenbussen of vogelhokjes. Annemiek weet er alles van. Dit zijn de metalen emmers waar ze de Maple syrup mee opvangen. Zie ook http://en.wikipedia.org/wiki/Maple_syrup of als je wilt zijn hoe een andere limburger in amerika dat doet zie http://www.biego.blogspot.com/. Dit gebied is heel bekend vanwege deze Maple syrup en ook wij hebben veel maple bomen op onze kavel staan maar nog geen tijd gehad om er iets mee te doen.

Nog geen bevers of otters gezien. Dit weekend had men een pannenkoeken lunch (met maples syrup natuurlijk) georganiseerd en daarom was het een beetje druk dus de dieren zullen zich wel verscholen hebben.

 

Ons vogelnestje.

18-4-2009  

Hebben eigenlijk weinig nieuws te melden. We hebben dit weekend voornamelijk besteed aan het schoonmaken van de paardenstallen en het voorbereiden van de kleine verbouwing in huis. De paardestallen uitmesten was een behoorlijk karwei. De ATV met aanhanger maakt overuren. De vorige eigenaar was een rommelaar en de stallen waren al heel lang niet meer schoon gemaakt. Hij is nu redelijk schoon en volgende week kan ik het karwei afmaken met de hogedrukreiniger. Vervolgens moet er hier en daar een plank vervangen worden en nog enkele kleine reparaties. Tenslotte kan hij gebeits worden. Suzanne is al volop op zoek naar een stel paarden.

Tijdens de schoonmaak kwamen we ook een heel groot konijnenhok tegen. Zo'n 3 meter lang schat ik. Nu hebben we voor zulke dingen een goede oplossing gevonden. Wat je ook aan de weg zet, het is altijd weg binnen een paar uur. Dus met pijn en moeite het ding naar de weg gebracht en ik dacht nog zo daar zijn we vanaf. Een uurtje later gaat de bel en staat er een vrouw bij de deur. Blijkt het de bakker van Naples te zijn en die wilde heel graag dat hok hebben maar kon het niet alleen de truck in tillen. Ze was bang dat als ze eerst naar huis zou rijden om haar man te halen dat het hok weg zou zijn. Moest ik dus weer met dat ding gaan slepen. Gelukkig had ze een hele grote truck en ze was er echt heel blij mee.

Verder zijn we bezig met het vragen van offertes voor de afrasteringen van de paardenweien. Daarnaast willen we de ingang nog iets verfraaien. Hier beneden het idee dat we willen laten nabouwen.

 

Ons adres is formeel benoemd as landelijk(rural) gebied. Hoe merk je dat je in een rural gebied woont?

- Als de postbode op de eerste brief die je ontvangt "welcome to Naples" schrijft.

- Als je na 4 maanden die buren nog niet hebt gezien

- Een traktor en/of ATV bij de standaarduitrusting horen

- Je zonder 4 wielaandrijving 's winters de oprit niet afkomt

- Je met werkkleding en laarzen 's avonds naar het restaurant kunt

- Er meer koeien en paarden zijn dan mensen

- Niemand de deuren sluit, ook niet als je van huis bent.

 

24-4-2009  

De lente is nu pas echt gestart hier. Dit weekend wordt het zo'n 25 C terwijl het afgelopen donderdag nog sneeuwde maar dat was toch echt de laatste sneeuw. Op Bristol mountain ski pistes liggen nog wat resten sneeuw/ijs maar verder is alles al een stuk groener geworden. Zo groen dat ik nu, jawel, ook gras moet gaan snijden met de ATV.

Het is niet te geloven maar ik lijk wel een magneet te zijn voor allerlei wild als ik in de auto zit. Ik snap er niks van. Wat heb ik afgelopen week platgereden?

- 3 eekhoortjes

- 1 slang

- 1 schildpad

- Deze keer geen beer.

Nu we naar dit gebied verhuisd zijn is onze verzekering voor aanrijdingen met wild verdubbeld en nu snap ik ook waarom. Ik durf hier 's avonds ook echt niet harder te rijden dan zo'n max. 80 km/hr. Met name de herten blijven heel gevaarlijk.

Niet dit weekend maar volgend weekend ga ik weer voor 2 weken naar China. Jammer omdat het nu net mooi weer begint te worden hier maar ja het hoort erbij. We krijgen wel drie klanten op bezoek dus het worden weer drukke weken.

Deze week is de aannemer in ons huis gestart. De nieuwe tegelvloer in de keuken zit er al bijna in. Ook in de slaapkamers boven zijn ze bijna klaar met de houtenvloer. Verder worden er nog een aantal wandjes verplaatst en enkele doorgangen gemaakt zodat de badkamers nu direct verbonden zijn met de slaapkamers. Over een week is alles gereed.

 

25-4-2009  

De eerste echte zomerse dag en de favoriete diertjes van Suzanne laten zich al zien. Weliswaar maar een hele kleine deze keer. Deze zat in de garage. Vooral Fisco is gek op zo'n beestjes. Muizen en mollen heeft hij al gevangen maar nog geen slang.

The first hot day and Suzanne's favorite animals already appear. A very small one this time in the garage. Especially Fisco likes to catch small animals. He already caught mice and a mole but no snake yet.

 

26-4-2009  

Het was vandaag erg warm en de honden konden wel een afkoeling gebruiken. De buurman heeft een hele mooie kreek op zijn grondgebied lopen en heeft er geen problemen mee als wij hier af en toe zijn. Ook heel mooi om met paarden te rijden. Heerlijk rustig daar want het huis van de buurman ligt zo'n 1000 m verderop en er kan verder niemand komen.

Woody heeft er vandaag zijn eerste duikles gehad.

---------------------------------------------------------

Today it was quite warm and the dogs needed to cool down. On our neighbours lot runs a very nice creek and he doesn't mind if we use it once in a while. Also a nice area for horse riding. Very secluded and quiet because our neighboors house is located approx. 1000m from the creek and the area is not open to anyone else.

Woody had his first diving lesson today.

De slangen worden al iets groter. Deze zat te zonnen in de buurt van de beek.

The snakes are getting slightly bigger. This one was enjoying the sun near the creek.

Een paar minuten de heuvel op rijden ligt het huis van de overburen die we vandaag even bezocht hebben. Zij hebben ook een paar paardjes en het is toch wel vaak verassend om te horen wat de mensen hier zoal doen, hun beroep en hobbies. Ze zijn de eigenaren van de grootste wapenwinkel in Rochester en hij werkt nog maar 2 dagen in de week. In zijn vrije tijd werkt het vaak aan zijn klassieke amerikaansen auto's. Hij liet me met trots zijn drie klassiekers zien en ik vond het jammer dat ik mijn fototoestel niet bij me had. In het algemeen houd ik helemaal niet van amerikaanse auto's maar klassiekers zijn anders. Deze waren erg speciaal en prachtig gerestaureerd. Een auto had hij al in zijn bezit sinds 1960! Dat was een hotrod zoals je ze in de film Grease ziet. Foto's maak ik tzt.

A few minutes up the hill we visited another neignbour today. They also have some horses and always surprising to learn about the people in this area. They are the owner of the largest gunshop in Rochester and he only works 2 days/week. The rest of his time he works on his classic cars. He showed me his three very special american classics. Too bad I didn't bring my camera but I will make some pictures later. In general I don't like american cars at all but classics are different. Really very nice and special. One car he already owned since 1960, it was a hot rod like you can see in the movie Grease. Perfectly restored and in very good shape. Pictures will follow later.

---------------------------

De vorige eigenaar van ons huis heeft niet veel energie/geld gestoken in de onderhoud van het huis waardoor we op dit moment druk bezig zijn met het achterstallige onderhoud in te halen. Geen ernstige problemen hoor maar toch veel werk. Vooral ook veel schoonmaakwerk. Waar hij blijkbaar wel geld in wilde investeren was zijn 7 persoons jacuzzi. Die heeft hij gekocht net voordat hij het huis aan ons verkocht. Er recht tegenover op de porch had hij zelfs TV en stereo installatie gemonteerd maar die hebben we al verwijderd. Het is aan ons niet zo besteedt en ik denk niet dat wij hem vaak gaan gebruiken maar we hebben familie die dit geweldig vinden. Ik noem verder geen namen Mark.

The previous owner didn't spend a lot of time maintaining the house so we still have a lot of work to do. What he did seem to like is his jacuzzi. He put in a 7 person brandnew jacuzzi in just before he sold the house. On the porch he also installed TV and stereo which we already removed. I don't think we will be using it much but we know a relative that will love it.