Diary August 2005
Date   Highlights
7-8-2005  

Dit weekend wordt Suzhou "geteisterd" door een typhoon die vanuit Taiwan deze kant op is komen waaien. Het is geen orkaan maar zorgt er wel voor dat we ons appartement niet kunnen verlaten. Als we al een taxi kunnen krijgen om ergens naartoe te gaan is het nog maar de vraag of we er een vinden om terug te komen. We zouden natuurlijk de auto van XPS kunnen gebruiken maar met zo'n weer is er eigenlijk ook weinig te beleven in China omdat dit een land is waar alles zich buiten afspeeld. De typhoon zorgt wel voor een kleine temperatuursdaling en daar waren we aan toe. De hele dag onder de airco is ook niet alles. Het is nu zo'n 28 graden in plaats van 38 graden.

Volgende week zijn we 2 weken in Nederland met een inmiddels overvolle agenda. Tijdens die 2 weken krijgen we ook Xiao Li en Menghan op bezoek die beide ook een week in Nederland zijn. Leuk om hun ook eens onze woonomgeving te kunnen laten zien. We zullen maar niet chinees met hun gaan eten omdat de Nederlandse chinees zeker niet bij hun in de smaak zal vallen. Aan de andere kant, westers eten vinden ze ook niets dus dat wordt een probleem.

Bij XPS concentreer ik me nu helemaal op onze OEM business en probeer ik hier een zo goed mogelijk team te vormen dat straks ook zonder mij kan functioneren en alleen aansturing nodig heeft. We recruteren nog steeds mensen maar er zijn grenzen aan de snelheid waarmee je kunt groeien. Verder zijn we ook al bezig met de plannen voor een tweede, veel grotere plant in China die medio 2006 gereed moet zijn.

29-8-2005  

Weer terug van weggeweest. Het is alweer een tijdje geleden dat we de site geactualiseerd hebben maar nu is er weer aanleiding. Het waren twee drukke weken in Nederland die voorbij zijn gevlogen. Op de eerste dag hadden we al bezoek uit China in de vorm van Menghan. Een weekje later hebben we Xiao Li heel even op bezoek gehad. Wat ons, maar ook de Chinezen opviel in Nederland is dat het er zo:

- rustig (weinig mensen op straat),

- stil (geen lawaai van toeterende auto's, airco's of bouwwerkzaamheden),

- groen (echte bossen);

- schoon is;

Aan de andere kant viel het ook op dat het eigenlijk is te stil is voor een rijk en ontwikkeld land als Nederland. Je vraagt je af waar nog al het geld vandaan komt in Nederland.

Dit zijn fenomenen waar Chinezen zich over verbazen. Sleurhutten achter- en fietsen op de auto.

Natuurlijk was er ook de bruiloft van Karen en Eric. Al met al een heel leuke bruiloft met best aardig weer zonder de gebruikelijke rituelen tijdens het feest 's avonds. Daar hadden die twee wel voor gezorgd.

Het is geen Porsche maar geen onaardige auto. (De bruid mag er ook zijn hoor).

Vorige week nog een workshop gehad met de collega's uit Slovakije , Nederland en China. De workshop werd gehouden in een voormalig klooster in Heeze dat nu omgetoverd is tot conferentie-oord.

Ter afsluiting een diner bij de Uitmarkt in Venray.