Diary August 2009
Date   Highlights
28-7-2009  

Aankomst van Apache afgelopen zondagmorgen. De vorige eigenaren kwamen hem zelf brengen met hun prachtige trailer.

Arrival of Apache last Sunday morning. The previous owners brought him with their beautiful trailer.

Hij voelde zich al heel snel op zijn gemak in zijn nieuwe wei.

He felt at ease almost immediately in his new home.

De stal is nog "work in progress". Het moge duidelijk zijn dat we nog niet klaar zijn met verven. Dat masker is trouwens tegen de vliegen.

His new home in our stable. He can freely walk in and out whenever he likes.

Hij kan ons goed in de gaten houden en wij hem.

He can watch us and we can keep an eye on him.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dat gebeurt ons nou weer. Ik had gezien dat er een of ander beest onder de stal zat en ik had al een kleine kooi geplaatst zonder succes. Vervolgens de gaten gedicht met dikke keien en de volgende morgen waren de keien weg dus ik dacht dat beest is toch iets groter dan ik dacht. Een grotere kooi gekocht en ja hoor, de volgende morgen was het prijs. Is het potverdorie een dik stinkdier. Ik dacht nog ik breng dat beest dat ik vang gewoon ver weg en laat hem los maar toen ik dit zag heb ik het plan gewijzigd.Chuck, de buurman was zo aardig om me een geweer met vizier te verkopen en daarmee heb ik mijn schietkunsten kunnen oefenen. Een lucht dat er vanaf kan.....onbeschrijfelijk. Ben blij dat ik op veilige afstand ben gebleven. Jakkes.

On sunday we caught a big skunk that had made his home under the stable so I needed to get rid off it. When I set the trap I had no idea what kind of animal we would catch and the plan was to set him free after we caught him. However, when I saw it was a skunk we quickly changed plan and arranged a rifle to practise my aim. Terrible what a smell this animal can release. No words can describe it. Really horrible.

2-8-2009  

Fisco heeft nu een nieuwe vriend die hij moet bewaken. Mooi om te zien hoe goed te met elkaar kunnen omgaan.

Fisco has a new friend that he needs to protect. Very nice to see how they like to be together.

De moeder van Suus en haar broer zijn inmiddels alweer een weekje hier. Vandaag zijn me eerst met z'n alle naar de Rochester Parkfeesten gegaan en vervolgens even een ijsje eten in Pittsford.

Our visitors have arrived. Today we went to the Parkfestival in Rochester and later got some icecream in Pittsford.

Bezoekers worden natuurlijk wel meteen aan het werk gezet.

Onze stal is nu helemaal klaar van binnen. Nog genoeg plaats voor enkele paardjes.

The stable is now ready from the inside. Plenty of space for a few more horses.

7-8-2009  

Als het weer goed is dat proberen we even te profiteren om er met de boot opuit te gaan maar dat is deze zomer nog maar nauwelijks gelukt. Ik geloof dat we welgeteld 3 keer zijn weggeweest. In de nieuwe haven waar we nu liggen is het trouwens erg lastig om aan te leggen dus dat is steeds weer een avontuur.

De broer van Suus en haar moeder zijn ook meegeweest.

Mooie huisjes aan de kant van Canandaigua lake. Maar ook de allerduurste buurt zo'n beetje in Upstate NY omdat dit meer relatief dicht in de buurt ligt van de grote stad Rochester.

Na afloop kwamen we toevallig uit bij een bijeenkomst van een classic car club. Prachtige exemplaren stonden er tussen.Die kun je zo in een film gebruiken. Je kunt helaas het geluid niet horen maar dat was nog veel mooier.

Afgelopen zondag in PennYan leek het wel alsof alle Amish families samen een dagje uit gingen. Hele hordes kwamen we tegen in koets en natuurlijk op de fiets. Om een of andere reden hadden ze allemaal een sporttas achterop dus het leek wel alsof er echt een of andere aktiviteit georganiseerd was.

Zie ook die fiets achterop die koets. Prachtig gezicht. Trouwens ze rijden ook hele moderne fietsen.

 

Waar kun je nou zo'n foto's nog maken?

 

 

15-8-2009  

Afgelopen weekend hebben we een echte rodeo bezocht in Attica NY. Die mogelijkheid doet zich niet vaak voor in NY state dus die moesten we toch even gaan bekijken. Het lijkt wel alsof de laatste tijd alles in het teken van de paarden staat en dat is natuurlijk wel een beetje zo. Dit was een echte professionele rodeo waar de wereldtop aan deelnam. Hier beneden een kijkje achter de schermen. Zonder cowboyhoed viel je hier wel op.

Last weekend we visited a real rodeo show in Attica NY. There aren't many rodeo's in NY state so we had to see this one. This was a real professional rodeo with the wordltop participating. Below a picture behind the scenes, without cowboyhat you had no business there :-)

Er waren deelnemers van 7jaar tot wel 70 jaar.

There were participants ranging in the age from 7 years to 70 years.

Zoals je kunt zien was het een grote modderpoel dus als je van je paard of stier valt zit je meteen van boven tot onder in de modder.

Because of all the rain lately the arena was one big mudpool so if you fall off your horse or bull you were completely covered with mud.

 

Dit was een leuk spektakel voor de kinderen. Je kunt het niet goed zien maar ze hadden alle kinderen uitgenodigd om mee te doen aan een spel. Ze lieten drie jonge stieren los in de arena en die hadden alle drie een lint aan hun staart gebonden. Opdracht voor de kids om dat lint te bemachtigen. Op de foto beneden kun je zien hoe de ouders hun kinderen weer terug naar huis mochten nemen.

Below a fun activity for the kids. They set three small bulls free in the arena and each of them had a ribbon tied to their tail. The kids had to try to catch that ribbon. In the picture below you can see how to kids were returned to their parents.haha

Dit was erg spectaculair. De barrelrace. Ongelofelijke hoe snel en wendbaar die paarden zijn in die modder.

This barrelrace was really spectacular. Unbelievable to see how fast and agile the horses are despite of the mud.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Afgelopen woensdag hadden we de hoefsmit op bezoek en dat werd tijd. Drie hoefijzers van Apache zaten al los en 1 van die drie hebben Suus en ik met pijn en moeite zelf moeten verwijderen omdat die al veel te los zat. Deze hoefsmit is gespecializeerd in het verzorgen van hoeven zonder hoefijzers dus die werden als eerste verwijderd. Wij willen de paarden zo natuurlijk mogelijk houden en dat betekent onder andere geen schrikdraad en geen hoefijzers. Apache was merkbaar opgelucht om eindelijk op "blote voeten" te mogen lopen.

Last Wednesday we had the farrier visiting us and it was about time. Three horseshoes were already loose and one of them Suzanne and myself had to remove ourselves which was not an easy job at all. This farrier is specialized in horsefoot care without horseshoes. We want to keep the horses in a very natural way and that means no electric fence and no horse shoes. Apache was noticable happy to finally walk "barefoot".

 

21-8-2009  

Suzanne is er inmiddels in geslaagd om een vriendinnetje voor Apache te vinden. Haar naam is Cricket en Debbie, waar we het vaker over gehad hebben op deze site, is de huidige eigenaar. Cricket is 15 jaar en een stuk kleiner dan Apache. Maandag krijgt ze nog een paar vaccinaties en dan kunnen we haar woensdag gaan afhalen. Ben benieuwd hoe Apache gaat reageren op haar. Suzanne heeft de afgelopen weken diverse malen gereden op Cricket en is er helemaal verliefd op.

Morgen gaan we ook de laatste hand leggen aan de stal en zullen we ook de voor- en na foto's laten zien. Een wereld van verschil is het. Tevens zullen we de stal voor Cricket gereed moeten maken.

Suzanne succeeded to find a girlfriend for Apache. Her name is Cricket en her current owner is Debbie (we mentioned her a couple time on this website). Cricket is 15 years old en quite a bit smaller than Apache. Monday she will get a few vaccinations and on Wednesday we can bring her to her new home. I am curious to see how Apache will respond to her. Suzanne has been riding her several times during the last few weeks and fell in love with this horse.

Tomorrow we will finalize our painting activities of the stable so we will be able to show some before and after picture this weekend. A huge difference. At the same time we will need to prepare the stable for Cricket.

22-8-2009  

Zoals beloofd hier de voor en na foto's van de paardenstal. Zo zag het eruit toen we het huis kochten.

As promised, below the before and after pictures of the stable. This is how the stable looked like when we bought the house.

Nieuw dak, kapotte planken vervangen en opnieuw geverfd. Weer zo goed als nieuw. Verder natuurlijk de nieuwe afrastering voor de wei.

New roof, repaired broken planks en some new paint. Besides that of course the new pasture fencing.

26-8-2009  

Vandaag hebben we Cricket opgehaald bij Debbie. Eerst even enkele zadels passen en vervolgens hadden we via een boer in de buurt transport geregeld. Het grote pluspunt van Cricket is dat ze heel betrouwbaar en kalm is. Debbie heeft haar ook volop gebruikt om kinderen zonder enige ervaring mee uit rijden te nemen.Verder is ze een stuk kleiner dan Apache dus voor Suus is opstijgen een stuk makkelijker. Hier beneden nog een foto in de stal van Debbie.

Een rondje in de stal van Debbie.

Apache had het al in de gaten toen we van veraf aan kwamen rijden. Hij was heel opgewonden om zijn nieuwe vriendin te zien. De eerste ontmoeting verliep heel goed en ze zijn nu op dit moment nog steeds een beetje aan het uitzoeken wie de baas is. Ook met Fisco en Woody ging het heel goed, die zijn inmiddels helemaal aan paarden gewend. Vanavond gaat de deur van de stal van Cricket nog even op slot maar morgen mogen ze dan eindelijk samen zijn in de wei. Ik hoop wel dat die coyote's vanavond uit de buurt blijven want van dat gehuil worden ze erg onrustig van. We zien trouwens ook middels de keutels dat de coyote's wel erg dich bij ons huis komen. Misschien toch eens tijd om dat geweer nog eens uit te proberen want wat met een stinkdier lukt lukt ook met een coyote. Vervelende beesten.