Diary August 2010
Date   Highlights
1-8-2010  

Ben weer in China. Een van de hoofddoelen deze keer is om een aantal bestaande en een aantal nieuwe leveranciers/partners te bezoeken. Het is Juli dus bloedheet en erg vochtig hier. Het eerste bezoek was een bezoek aan de opening van de bouw van een nieuwe fabriek van een van onze leveranciers. In China viert met niet alleen de opening van een nieuw gebouw maar ook bij de aanvang van de bouw hoort een hele openingsceremonie. Ik dacht de opening van een afstand te kunnen gaan bekijken. We kwamen zo'n 10 minuten te laat en de toespraken waren al begonnen. Toen ik uit de auto stapte werd ik bij de arm genomen, door de menigte heen geloods en midden op de buhne neergezet. hahaha. Ik was blijkbaar de enige westerse klant die was komen opdagen. Ik kan je vertellen het was daar echt bloedheet op de buhne, het zweet liep me over de rug en die toespraken duurden en duurden...

Back in China again. Main purpose of this trip is to visit several existing and new suppliers/partners. It's July so extremely hot and humid in Suzhou. The first visit was a visit to the opening of the construction of a new factory of one of our suppliers. In China they celebrate not only the opening of a new facility but also the start of the construction is a very formal ceremony. I had the pleasure to participate in the ceremony :-)

The Finger Lakes area from Suzhou :-)

Heb nog kans gehad om de parelmarkt in Suzhou te bezoeken. Gelukkig had ik enkele experts (Linjun en onze chauffeur Lu) bij me die veel verstand hebben van parels want er zit heel veel verschil in kwaliteit en daarom ook prijs. De koffer zit vol dus nu maar hopen dat ik geen problemen krijg bij customs in de US.

I had the opportunity to quickly visit the pearlmarket in Suzhou. Luckily I had two pearl experts with me (Linjun and our driver Lu) because there are many different quality levels and therefore also different pricing. My suitcase is filled so I hope that I won't get any issues at customs in Chicago.

 

5-8-2010  

Een beetje verlaat de foto's van de openingsceremonie. Nee het is geen grafsteen.

A bit late but these are the pictures of the opening ceremony.

9-8-2010  

Onze eerste bruiloft in de USA. Joe Huss, onze ex-collega is vandaag getrouwd in Webster met Kelly. Het gaat allemaal toch net even anders dan in Nederland. We waren uitgenodigd voor de hele dag dus dat was een heel leuke ervaring. In Sept. 2001 hadden we eigenlijk onze eerste bruiloft moeten hebben (van Jerry) maar die reis hebben we toen vanwege 9/11 helaas moeten afzeggen.

Joe die normaal gesproken erg "cool" is kreeg het diverse malen te kwaad en heeft aardig wat tranen weggepinkt.

Joe met zijn zus die tevens bridesmaid was. Op de achtergrond de bus die ze voor het gezelschap hadden ingehuurd.

Joe en Kelly Huss :-)

Wat lijkt hij ineens klein.

Photobucket

Bij het begin van het feest kregen diverse mensen een speciale introductie en kwamen binnen met voor ieder een ander muziekje. Hier de titelsong van Rocky :-). Dat noem ik nog eens een entree maken.

 

15-8-2010  

Dit weekendje een bezoek aan Mendon Ponds Park. Een stadspark maar wel een heel groot park. Vanwege de ligging ideaal voor mensen die in Rochester wonen.

This weekend we went for a picnick in Mendon Ponds Park. It's a city park but quite a big one. Because of its location perfect for the people that live in Rochester.

Zoals je ziet, niet al te druk zelfs op een hele mooie dag.

Even on a beautiful day it's not very busy in the park.

Picnick samen met de moeder van Suus en Rich&Sandy. Zo'n mini BBQ is best handig.

Picnick together with Suzanne's mother and Rich&Sandy.

In Canandaigua hadden ze dit weekend het Riesling festival.

In Canadaigua there was the Riesling festival this weekend.

17-8-2010   Once in a while we go for a hike in Naples valley. During hunting season it's not safe to walk there. The dogs love it there.

This is a nature preserve for all kinds of birds. This area is also very suitable for kayaking. In the back you can see the hills in Naples. Our home is behind the hills.

A just born snapper turtle. I almost stepped on it.

 

20-8-2010  

De 6 vakantiegangers van de Ruiver zijn met de trein aangekomen. Bas, Koen, Koen, Daan, Bjorn en Ron. Dit zijn de eerste bezoekers die met de trein aankomen in Rochester. Het autoverhuurbedrijf kwam zijn afspraken niet na dus het was een heel gedoe om een huurauto te regelen maar dat is uiteindelijk toch gelukt. De tenten die ze besteld hadden waren in 5 minuten opgezet. Hier beneden Ron, Bas en Bjorn in aktie.

Niet de eerste keer dat Bas dit doet.

Dezelfde dag hebben we nog een bijeenkomst bezocht met klassieke amerikaanse auto's, vervolgens gaan eten bij Applebees en tenslotte nog even bij de Walmart inkopen gedaan. Ze waren ondanks heel weinig slaap niet kapot te krijgen. De Budweiser werd ook niet vergeten en Fisco vond het helemaal geweldig al die aandacht. Het liefste was hij bij hun in de tent gekropen.

Het duurde even voordat ze wakker waren maar toen zijn ze ook maar meteen in het ijskoude zwembad gedoken.

25-8-2010  

Fisco's favoriete plek. Als hij eenmaal in de auto zit wil hij er ook niet meer uit. Een voordeel, niet nodig om de auto af te sluiten als hij er in zit.

Fisco's favorite spot. Once he is in the car he doesn't want to come out anymore. One advantage, no need to lock the car anymore.

Hollanders in een Duits restaurant in the USA.

Dutchmen in a German restaurant in the USA.

Ze zijn al aardig geintegreerd. Zo te zien hebben ze wel plezier, of zou het het bier zijn?

They mix very well with the Americans.

Bij het Duits restaurant vielen ze wel in de smaak.

Koen is nog geen week hier en wil nu al hetzelfde kapsel als mij hebben.