Diary December 2009
Date Highlights
1-12-2009

Afgelopen vrijdag was black friday (dag na Thanksgiving). Op die dag is er een soort stormloop bij alle winkels omdat op deze dag de winkels om 4:00 am open gaan en er heel interessante aanbiedingen zijn. Nou zijn wij niet zo'n shoppers and al zeker niet om 4 uur 's morgens dus hebben we ons niet in de menigte begeven. Wel vandaag even naar Eastview mall geweest die op zo'n half uurtje rijden ligt..

Last Friday, the day after Thanksgiving was black Friday. At Black Friday most shops open at 4:00 am and have huge discounts. It's amazing to see how many people are attracted by the discounts. Typically only valid until 10:00 am. We don't like shopping that much so we didn't join the crowd but today we visited Eastview Mall which is located 30 minutes north from us.

6-12-2009

Ook wij doen heel voorzichtig mee met de kerstversieringen. Niet zo uitbundig als de meesten hier maar het is een start :-). Ik hoop dat de herten er van schrikken want bijna elke avond als ik hun uitlaat schiet Woody er vandoor om hun weg te jagen. We hebben trouwens gisteren bewijs gevonden dat er wel degelijk zwarte beren in de buurt zijn. Op enkele honderden meters van ons huis vonden we berenkeutels en die zijn makkelijk te herkennen. We zijn trouwens specialist geworden in het herkennen van de diverse keutels die we vinden hier. Zo herkennen we inmiddels coyote's, racoons, herten en beren. Verder hebben we dit weekend ook de eerste coyote daadwerkelijk op onze kavel gezien. Heel vaak gehoord maar nog nooit op onze kavel gezien. Woody en Fisco zagen hem gelukkig niet maar toen ze eenmaal zijn spoor ontdekt hadden werden ze helemaal gek. In de buurt van de vijver ligt een dood hert en wellicht dat hij daar op af gekomen is.

Also we started very modestly with the Christmas decorations but not as crazy as most people here. I hope it will scare the deer away. Yesterday we found evidence that there actually are black bears in the area. We found their droppings on our lot and they are easy to recognize.We also saw for the first time a coyote on our lot. We have a dead deer near our pont and that's probably the reason he was there during daylight.

Geen idee wat dit is, we zagen deze groene bollen in bomen by Hammondsport NY.

No idea what this is but we saw it in some trees near Hammondsport. Annemiek?

Janice Dallywater, de eigenaresse van het high tea huis in Naples organiseerde gisteren het eerste kerstdiner in historisch Edwardiaanse stijl. Ze hadden zelfs 2 acteurs ingehuurd om een toneelstukje op te voeren. We zijn inmiddels vaste klanten en het eten was weer geweldig.

Janice Dallywater, the owner of the high tea house in Naples organized X'mas dinners in historic Edwardian style.They even hired some actors for entertainment. The food was delicious again.

Tot nog toe een erg vreemde winter. Nog vrijwel geen sneeuw gehad en dat is toch niet normaal. Deze week is de temperatuur tot onder nul gezakt en dus zijn ze op Bristol Mountain meteen gestart met het kunstmatig aanmaken van sneeuw. Zoals je op de foto's kunt zien zijn ze net gestart maar ik denk dat maandag de pistes klaar zijn.

Very strange winter this year. So far almost no snow which is really not normal for this time of the year. This week the temperate droppped to below zero so the Bristol Mountain Skiresort started immediately making snow. As you can see they just started so probably on Monday the slopes are ready.

 

11-12-2009

Ben inmiddels alweer een weekje in Suzhou. Druk, druk, druk. Gelukkig straks een weekje bijkomen tijdens de kerstvakantie. In Rochester is de winter in alle hevigheid losgebarsten. Inmiddels zo'n 40cm begrijp ik en de sneeuwploegers zijn al twee keer moeten komen opdraven. De honden en paarden vinden het prachtig maar wij iets minder.

 

12-12-2009

Gisteren had het management van het Suzhou Industrial Park (SIP) weer een evenement georganiseerd voor alle general managers in het park. SIP is echt steenrijk dus dat zijn altijd hele professionele evenementen die ze organiseren. Deze keer hadden ze het "russian national ballet theatre" uitgenodigd om op te komen treden in het cultureel centrum in Suzhou. Nu is dit voor de liefhebbers natuurlijk het neusje van de zalm maar voor mij....parels voor de zwijnen zullen we maar zeggen. Het was wel interessant maar na 10 minuten vielen me de ogen dicht (ook wel door de jetlag van 12 uur). De complete voorstelling van het zwanenmeer duurde echter 3 uur dus ik heb drie uur zitten worstelen om mijn ogen open te houden. Dat was afzien zeg. Nu hebben chinezen kleine oogjes dus niet goed te zien of ze slapen maar ik zag dat Xiaoli ook even zat te knikkebollen.

v

Opening door de voorzitter van SIP.

Suzhou is echt een heel rijk gebied aan het worden. Je ziet het overal om je heen en zo ook dit cultureel centrum. Dit theater is slecht eens van de zalen in dit centrum. Ook in het verkeer zie je de rijkdom heel goed. De duurste Mercedessen en BMW's rijden er met de bosjes en de prijzen van auto's zijn zeker zo hoog als in Nederland.

Een indruk van het cultureel centrum in SIP.

De dansers van het zwanenmeer.

Foto's en filmen was streng verboden maar als die Chinezen dat mogen dat kan ik dat ook.

Winkelstraat in Suzhou net achter het hotel waar ik altijd verblijf.

 

20-12-2009

Net terug van China en vandaag even Skaneateles bezocht. Skeneateles ligt op zo'n 1,5 uur rijden op het noordelijkse puntje van Skaneateles meer. Elk jaar spelen ze in dit dorp het Christmas Carol van Dickens op een hele originele manier. Vanaf begin december spelen elk weekend zo'n 70 acteurs live in het dorp. Je komt ze overal in het dorp tegen, ze spreken je aan en ze vallen niet uit hun rol. Daarnaast wordt er veel door hun gezongen. Als je hier nog niet in de kerststemming komt dan weet ik het ook niet meer. Het was erg de moeite waard en ook het dorp op zich is heel gezellig en prachtig versierd.

De bekende geest met de kettingen was er ook.

 

Het was berekoud maar dat mocht de pret niet drukken.

's Middags verzamelden ze zich allemaal bij de gazebo aan het meer en werden er kerstliederen gezongen. De acteurs stonden gewoon tussen het publiek.

Het hele publiek werd door de acteurs in groepen ingedeeld en elke groep had een regel en een dansje. Amerikanen doen altijd heel enthousiast mee zoals je kunt zien.

 

27-12-2009

Afgelopen week hebben we een kerstlunch gehad met onze 8 medewerkers van XPS USA in Macedon.

Last week we had a Chrismas luncheon with the 8 employees of XPS USA in Macedon.

Het "gate sign" is af en omdat de sneeuw even weg is en de temperatuur net boven de 0 graden is hebben we het vandaag maar opgehangen. Het is een stalen frame dat heel mooi met een laser is gesneden. Nu het opgehangen is lijkt het niet meer zo groot maar het is toch 2,4 meter breed. Waarom "Mountain Horse Farm"? Omdat Apache een mountain horse is (www.kmsha.com/smha/gallery/index.htm) en we in de "mountains" wonen.

The gate sign is finished and because the snow temporarily disappeared and the temp. is above 0 now we decided to install it today. It is made of steel en made via laser cutting. Why "Mountain Horse Farm"? Because Apache is a Mountain Horse (www.kmsha.com/smha/gallery/index.htm) and we live in the "mountains".

28-12-2009

De sneeuw was inderdaad slechts 1 dag verdwenen. Vanmorgen lag er weer een pak en de vooruitzichten zijn dus er nogal wat sneeuw op komst is. De beesten vinden het geweldig en de kou doet hun niks. Ook de paarden blijven het liefst buiten met dit weer maar ze hebben dan ook inmiddels een dikke wintervacht.

Cricket heeft zich in de sneeuw gerold.

Sneeuw of geen sneeuw, Apache graast gewoon door. Natuurlijk moeten we ze wel bijvoeren met dit weer.

De stuifsneeuw zorgt toch nog voor een beetje sneeuw op de porch.