Diary December 2008
Date   Highlights
27-11-2008  

Started early with December because we have a lot of pictures to share.

Vroeg met December gestart want we hebben weer een heleboel foto's. Vandaag is het Thanksgiving en het is doodstil overal. Zelfs de meeste winkels en restaurants zijn gesloten en dat gebeurd maar zelden.Op deze mooie winterdag zijn we onze nieuwe omgeving in Naples gaan verkennen. Fisco is weer helemaal opgeknapt en vindt de sneeuw echt geweldig. Het lijkt wel een husky.

We moeten helaas nog even wachten met verhuizen maar we konden niet wachten om toch weer naar Naples te gaan. Op weg naar ons nieuwe huis hebben we een kort filmpje gemaakt.

Dit worden onze overburen maar wel een stukje verderop..

Autoraces zijn rondom Rochester erg populair. Er zijn ontzettend veel mensen die zoiets in de tuin hebben staan.Ze hebben hier drag racing, stock car racing and demolition derbies.

We wisten dat de huidige eigenaren vandaag niet thuis waren want ze zijn al in hun nieuwe huis ingetrokken om daar Thanksgiving te vieren. We moesten dus toch nog even gaan kijken of het huis er nog stond. Nu weet ik ook zeker dat die sneeuwploeg er nu toch echt moet komen want zelfs de Toyota had moeite met de oprit die bedekt was met zo'n 30cm sneeuw. Morgen gaan we shoppen voor een oude truck met een sneeuwschuiver.

Zoals eerder gemeldt, Camp Cutler, het kamp van de boyscouts (zeg maar de verkenners) ligt aan de overkant van de weg. Daar zijn we vandaag gaan wandelen en we zijn helemaal verkocht. Dit is echt een prachtig natuurgebied om 's winters and 's zomers te zijn. Het is een hele rijke club want het is echt niet te geloven wat die daar allemaal hebben en hoe groot dat gebied is. Onvoorstelbaar. Ze hebben echt alles van schietbanen, diverse grote forten, kasteel, cabins, eetgelegenheden tot meertjes waar ze kunnen vissen en met bootjes varen.

Het was echt betoverend met al die sneeuw. Ik heb ontzettend veel foto's gemaakt. Het deed me echt denken aan dat weekend in Slowakije met de hele XPS familie. Zie ook www.ruud-vullers.nl/diary-december2005.html . De foto's lijken erg veel op elkaar.

We waren echt helemaal alleen in het bos want volgens mij zaten alle amerikanen aan de Thanksgiving turkey. De sneeuw was maagdelijk en we moesten ons een weg banen in de sneeuw en proberen een pad te volgen. Nou is het nooit druk in de bossen maar normaal gesproken kom je in een uurtje toch 1 of 2 mensen tegen maar deze keer helemaal niemand gezien of gehoord.

De ene plek nog mooier dan de andere.

Bij de ingang van Camp Cutler staat een gebouw met een receptie waar vandaag natuurlijk ook niemand was. De ijspegels waren zo'n meter lang schat ik.

Koud heeft hij het niet. Languit in de sneeuw.

3-12-2008

 

 

Here it is......it took us a very long time but finally we found some time to finish the Xytech website.

 

www.xytech.com

 

It's not perfect yet, we still need to improve some things like for instance the pictures but at least it's a good start. On this site you can find all info about what we do and also you can find the latest news of our business.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hier is hij dan eindelijk......het heeft (veel te) lang geduurd maar het is eindelijk gelukt om de Xytech website te lanceren.

 

www.xytech.com

 

Hij is nog niet perfect. We moeten nog de nodige zaken verbeteren zoals bijvoorbeeld de foto's maar het is een goede start. Op deze website kun je alle info over Xytech vinden. Er staat precies in wat we doen en welke services we leveren aan onze klanten. Ook het laatste nieuws over Xytech kun je hier terug vinden.

6-12-2008  

 

De benzineprijzen zakken net zo snel als de temperatuur. We betalen inmiddels minder dan $2 per gallon (euro 0,42 / liter) en de verwachting is dat de prijzen nog verder gaan zakken richting $1,-/gallon. De benzineslurpers zullen dus weer iets populairder worden. Wat de temperatuur betreft, zondagavond staat de voorspelling op -24 C en dat samen met een flinke wind vanuit het meer........denk dat ik Suzanne maar vraag om Fisco uit te laten voor het slapen gaan.

 

10-12-2008  

Ik begin te wennen aan de kou. Ik ben nog niet zoals sommige amerikanen die vinden dat ze in korte broek en t-shirt kunnen gaan lopen maar het went. Ik heb nooit begrepen wat mensen bezielt om hartje winter in korte broek te gaan lopen en ik zal dat waarschijnlijk ook nooit begrijpen.

Ons geduld met het nieuwe huis wordt aardig op de proef gesteld. De huidige eigenaren nemen heel uitgebreid de tijd om te verhuizen. Dit weekend gaan ze pas echt verhuizen dus hopelijk weten we begin volgende week wanneer de overdracht plaatsvindt. Ik zie het al gebeuren dat we met kerst dozen aan het sjouwen zijn.

Op het werk is het op dit moment erg druk met de voorbereidingen voor volgend jaar en we krijgen nu veel nieuwe aanvragen van interessante klanten binnen die nogal wat tijd vergen.Tevens zijn we druk met de opstart van 4 nieuwe produkten in China. Verder is het plan om begin volgend jaar uit ons mooie kantoor te verhuizen richting onze Macedon lokatie (kwartiertje rijden). We gaan ons magazijn flink uitbreiden (inmiddels 1500 m2)en krijgen dan ook de nodige extra kantoorruimte bij ons magazijn. Aan de ene kant jammer omdat Fairport wel een erg leuke lokatie is maar aan de andere kant ook leuk om wat meer direct contact te hebben met onze 4 medewerkers in Macedon.

11-12-2008  

Je wordt hier echt overladen met kerstliedjes, 24 uur per dag maar dit is toch wel mijn favoriet.

 

13-12-2008  

Beneden een paar foto's van Bear creek dat op een steenworp afstand van ons ligt. Dit is tevens ook een oorlogsmonument. Zoals al eerder gezegd een populaire plek voor forelvissers.

Wellicht ons laatste weekend op Lake Road. Ik zeg 'wellicht' omdat ik na de laatste keer een slag om de arm houd. Alle formaliteiten voor de aankoop zijn geregeld en het radon mitigation systeem is ook al aangelegd dus het is nu afwachten.

Dus hierbij de laatste impressies van onze huidige woonplek. We zullen het meer missen maar krijgen er ook iets moois voor terug.

 

14-12-2008  

Bedankt voor de tip Mark. Dit gaan wij volgend jaar ook doen, heeft toch niemand last van daar in "the middle of nowhere" :-). Denk wel dat ik dan in October moet starten met de bouw. Sommige amerikanen zijn toch prettig gestoord.

18-12-2008  

GOOD news and BAD news.

GOOD news:

The ranch in Naples is a definite GO !! We will close the deal formally tomorrow (Friday). One hour before the deadline the bank was able to provide all the paperwork to our attorney. This weekend we have arranged everything for the move. We have arranged some helping hands and a big Uhaul truck. Too crazy for words but actually I am allowed to drive a 8m long truck.

We are happy that finally we know for sure that it will happen. We had to wait for a long time so nothing is going to stop us now.....well, nothing??

BAD news:

The timing couldn't have been worse. A major snowstorm warning and weather alert is effective as of tomorrow. Major snowfall is expected and I know what that means in this area. Yesterday I had to dig out Suzanne because she got stuck in our driveway with the Toyota truck (4WD!). We were planning to do a last check at the house tomorrow at noon with our real estate agent. He just called and advised it would be better to go very early morning because he was afraid he will get stuck with his huge truck with snowplow!! My god. Never a boring day here, it is going to be a very interesting weekend. Luckily we were able to find someone in the Naples area that will plow the snow for us starting tomorrow so we can actually get to the house. He has professional equipment because our driveway (approx. 500m) is too long for normal snowplowing equipment. Initially I was planning to buy a snowplow and do it myself but it seems that this is impossible even with our 4WD truck.

The forecast for next week is serious snowfall every day. Makes me think of the weekend in '99 when we got snowed in for a whole weekend in our appartment in Danielscreek. Some of my colleagues that were able to reach the Xerox facility had to spend the weekend at the factory at that time. Many people had to be rescued on the highway out of their cars with snowmobiles. It won't be that bad now but you never know. One thing is for sure, we will get a white Chrismas :-). Pictures will follow.

Better to write this in English so my mother can't read this....hahaha

22-12-2008  

Het is gelukt hoor. We zitten eindelijk in ons nieuwe huis maar het was wel een avontuur. We hebben ons niet laten stoppen door weer en wind.

Vrijdag : 's Morgens eerst het huis bezocht voor de laatste inspectie voor de overdracht. We zijn er naartoe gereden met onze makelaar in zijn truck met sneeuwploeg. Nog voordat we aankwamen begon het al te sneeuwen en in het filmpje hoor je Bob al zeggen "there goes my fan" en "if this fan doesn't start working we are in trouble". Hier beneden een filmpje waar we net onze oprit oprijden.

 

En ja hoor we waren 'in trouble'. Toen we weer vertrokken bleek dat de verwarming in de auto het begeven had (tja dat krijg je met een Dodge Durango). Vervolgens hebben we in de sneeuwstorm die inmiddels aardig aangewakkerd was 2,5 uur (normaal 1 uur en een kwartier) zitten bibberen van de kou. Buiten -12 C dus we waren ijspegels toen we weer thuis waren. Hier beneden waren we een half uur onderweg en je ziet de vooruit al bevriezen van binnen.

We hadden nog net genoeg tijd om een cheque te machtigen bij de bank, een broodje van Subway naar binnen te werken, Fisco uit te laten en vervolgens richting Rochester downtown voor de overdracht. Inmiddels was al aangekondigd dat alle scholen gesloten waren en alle werkenden vervroegd naar huis gestuurd werden vanwege de storm. Aangekomen in Rochester centrum zag het er niet best uit. De parkeerplaats was totaal ondergesneeuwd en ik dacht nog, ik hoop dat we daar straks nog uitkomen. Uiteindelijk waren rond 3 uur alle papieren getekend en konden we met de terugreis beginnen. Eerst de auto met zijn tweeen uit de sneeuw geduwd en vervolgens in de file aangesloten. Het zat potdicht maar gelukkig we hadden een goede verwarming dus we hadden alle tijd. Totaal 2,5 uur stapvoets gereden om thuis te komen (normaal een half uurtje rijden). 's Avonds bulderde de storm door en viel de sneeuw met pakken uit de lucht.

Zaterdag: Vroeg uit de veren om de Uhaul op te halen.De voorspellingen waren zonnig de hele dag maar in werkelijkheid sneeuwde het de hele dag aan het meer vanwege het lake effect. Suus en ik hebben 1 verhuiswagen compleet tot aan het dak volgeladen. Toen we richting Naples vertrokken in de namiddag bleek dat men niet in staat was geweest om de wegen schoon te krijgen en zijn we dus wederom heel langzaam richting Naples gereden. Daar aangekomen was het een pak van ons hart om te zien dat onze oprit inderdaad schoon was gemaakt door de persoon die we gevraagd hadden om dit te doen. Als hij niet was geweest hadden we mooi gestaan want dan hadden we ons huis zeker niet bereikt zo hoog lag de sneeuw inmiddels.Tot laat in de avond in de weer geweest om de auto weer uit te laden.We hebben ons vaak afgevraagd waarom we eigenlijk geen hulp geregeld hadden. pfff.

Zondag: Stijve spieren en weer met de Uhaul eerst richting Macedon om Joe, Eric and Josh op te halen. Vervolgens door richting Ontario. Het weer is rustig en de nieuwe storm die ze voorspeld hadden voor zondag liet op zich wachten. Bij ons oude huis aangekomen bleek dat de oprit niet schoongemaakt was ofschoon we dit expliciet gevraagd hadden ivm de verhuizing. Ik was op zijn zachts gezegd niet blij met onze landlord. Enfin, met 4 mannen ging het inladen deze keer snel. Alleen kregen we niet alles mee. De rit terug naar Naples verliep vlekkeloos en ook het uitladen geen heel rap. Suus kwam toen op het geweldige idee om, nadat we de verhuiswagen hadden afgeleverd, nog een keer op een neer te rijden met onze beide trucks. Dat was dus gekkenwerk. De storm die ze voorspeld hadden kwam in aktie. Op de heenweg nog geen groot probleem maar op de terugweg......Stapvoets richting Naples met grote sneeuwvlagen waardoor ik af en toe geen hand voor ogen kon zien en gewoon moest stoppen totdat het een beetje opgeklaard was. Daarbij waren we ook redelijk moe hetgeen ook niet echt helpt. Suus kon zich concentreren op mijn achterlichten maar voor mij was het erg lastig. Vanwege de stuifsneeuw lagen op de meest onverwachten plekken ineens bergen sneeuw op de weg en kwamen op de meest onverwachte moment sneeuwvlagen. Combineer die twee en dan weet je het wel. Sorry mam......we zullen het nooit meer doen :-)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zaterdag met de lake effect snow. De Uhaul was een oude bak maar voor die prijs mag ik niet klagen.

Kreeg nog een beetje hulp van Fisco met het sneeuwvrij maken van de oprit.

Aangekomen in Naples. $29.95 per dag is toch geen geld voor zo'n truck. Wij kregen hem zelfs voor $19.95/dag maar daar komt dan wel nog $0,70 per mijl bij + benzinekosten (en het was me een slurper zeg).

Daar moet nog een nederlandse vlag bij komen te hangen.

Zondag klaarde het rond de middag even op. Uitzicht vanuit de porch.

 

Karen, ik weet het niet zeker maar er zijn volgens mij inderdaad nog spoken op stony hollow farm.Wanneer kwam je op bezoek? Mag je samen met je moeder op ons huis passen als wij met vakantie gaan.

29-12-2008  

Het einde van het jaar is in zicht. Het weer in December is nogal vreemd hier. Januari, Februari en Maart zijn vrij sneeuwzeker maar December is nogal variabel. Gisteren was het 15C en vandaag weer zo'n 5C terwijl het vorige week overdag nog nog -12C en 's avonds -20C was. Alle sneeuw is snel verdwenen en dat heeft voor veel mensen voor nogal wat wateroverlast bezorgd.

Wij zijn zondag nog 1 keer met de verhuiswagen naar Ontario gereden om onze laatste spullen op te halen. We dachten dat is zo gepiept maar het werd toch weer een volle (derde) wagen. Wat kun je een boel spullen verzamelen in een korte tijd. We zijn in korte tijd 4 keer verhuisd dus je krijgt er wel handigheid in. Maar dit was verlopig toch wel echt de laatste keer. We zitten hier prachtig en genieten elke dag weer van alle natuur om ons heen. We zien regelmatig herten op ons grondstuk en hebben in de sneeuw ook al diverse plekken gevonden waar ze slapen. Verder lopen er wel eens vossen en op dit moment ook veel vogels. In de sneeuw hebben we diverse afdrukken/sporen gezien die we niet kunnen identificeren dus er zit nog van alles dat we nog niet gezien hebben.

We zijn op dit moment allebei een beetje kreupel, niet zo zeer van het verhuizen maar vanwege de gladheid. Vrijdag ging ik vol onderuit op de houten trap en bezeerde mijn rechterarm en zaterdag was de beurt aan Suzanne. Tijdens het uitladen van de auto ging ze met besteklade op precies dezelfde plek onderuit en kreeg daarbij de lade in haar ribben met als gevolg pijnlijk gekneusde ribben. Desondanks zondag weer gaan verhuizen en dat leverde af en toe wel komische situaties op.

Oud en nieuw zal geen spektakel worden want net zoals vorig jaar zal het rond 12 uur doodstil blijven. Dat was al het geval in de buurt van Rochester en dat zal hier heel zeker het geval zijn. Om een of andere reden wordt oud en nieuw in de USA niet echt gevierd. Ik geloof dat er om 10 uur een vuurwerk is georganiseerd in hartje Rochester maar veel meer zal het niet zijn want vuurwerk afsteken is illegaal in New York State. O ja, op Bristolmountain vieren ze het ook nog met wat vuurwerk en een soort lampionnentocht dus misschien dat we daar naartoe gaan. We komen elke dag naast Bristolmountain en het is elke keer weer leuk om te zien hoeveel mensen er op de skies staan.'s Avonds is het een hele lichtzee want je kunt tot 10 uur skieen. We zijn zo druk in de weer met het huis dat we nog niet geskied hebben terwijl het maar 8 minuten rijden is.

We hebben ook een klein vijvertje op onze kavel en dat is met deze temperaturen al weer heel snel aan het ontdooien.

Vanwege alle dooi loopt er een redelijk stroompje van het vijvertje naar de weg.

OK, nu voorlopig de laatse foto/filmpje van ons nieuwe thuis. Ik krijg er maar geen genoeg van.......