Diary December 2010
Date Highlights  
4-12-2010

Winter has started in Rochester. Much later than normal and it is a slow start. The temperature is still relatively high for the time of the year. Only around 0 C at this moment.

De winter is begonnen. Veel later dan normaal en de temperatuur is ook nog steeds aan de hoge kant. Rond de nul graden op dit moment.

Image and video hosting by TinyPic

We are considering buying snowshoes which makes it a lot easier to walk in de snow.

We willen sneeuwschoenen kopen dit jaar want dat maakt wandelen in de sneeuw een stuk makkelijker.

Image and video hosting by TinyPic

Fisco likes this weather much better than summer.

Fisco kun je geen groter plezier doen dan hem buiten in de sneeuw te laten liggen. Volgens mij in een vroeger leven ijsbeer geweest.

Image and video hosting by TinyPic

Apache is the opposite. He prefers to stay inside with this weather.

Apache is het tegenovergestelde. Die blijft liever binnen met dit weer.

Image and video hosting by TinyPic

Noa is enjoying her food outside.

Image and video hosting by TinyPic

Today we visited Skaneateles where they have the Dickens festival every year.

Vandaag hebben we Skaneateles bezocht waar elk jaar het Dickens festival gehouden word. In het dorp lopen dan denk ik zo'n 100 acteurs rond die het Christmas carol met Scrooge naspelen. Ze vallen geen moment uit hun rol.

Image and video hosting by TinyPic

 

 
19/12/2010

Very cold this weekend so time for thermal underwear again. Anna has a bad cold so not a good moment to go skiiing. Nevertheless we visited Bristol Mountain to have a look at the activities and also see the Cross country ski trails on top of the mountain.

Erg koud op dit moment dus het is weer tijd voor het thermisch ondergoed. Anna is erg verkouden dus geen goed moment om te haan skieen. desondanks zijn we naar de top van bristol Mountain gereden om te kijken naar de skiers en tevens de langlauf paden te zien.

Dit was dat punt waar Suus de eerste keer dat we de lift namen vergat uit de zetel te komen en heel mooi bleef zitten om netjes de bocht om te gaan....

Image and video hosting by TinyPic

To groom the cross country trails they were use this snowmobile.

Om de langlauf paden in goede conditie te houden werd deze snowmobiel ingezet.

Image and video hosting by TinyPic

As you can see the elevators were quite full.

De liften waren behoorlijk druk bezet.

Image and video hosting by TinyPic

This is the skilodge for the rescue patrol. We really like this design and are considering to put a similar lodge on our lot for the B&B guests.

Dit is de skilodge voor de reddingsbrigade. We vonden dit wel een erg mooi ontwerp dus misschien dat we zo'n lodge op onze kavel gaan zetten voor de B&B gasten.

Image and video hosting by TinyPic

 

 
25-10-2010

Alleerst wensen we iedereen prettige kerstdagen. We horen dat jullie in Nederland ook nogal wat sneeuw hebben gehad dus eindelijk een witte kerst. Vorige week zijn we nog eens naar de baai in Webster gereden. Het is pas December maar het is al berekoud geweest. Dat belooft wat voor Januari en Februari.

Op het werk begin ik een beetje mijn draai te vinden. Het zal nog zeker een half jaar duren voordat ik echt los ben maar het begint te komen. Carestream is een erg complexe organisatie en een nog complexere business. Omdat we via onze produkten direct met patienten te maken hebben is alles zeer streng gereguleerd en worden we ook heel streng geaudit door diverse instanties zoals bijvoorbeeld de FDA. Vroeger zat ik in de print&copy wereld maar tegenwoordig gaat het over X'ray images van zo'n beetje alle lichaamsdelen, X-ray bestraling van patienten, overleg met doctoren over de kwaliteit van onze digitale images etc.. In December is Carestream als eerste in de US gecertificeerd voor het gebruik van CR apparaten in de mammografie. Dat was een grote mijlpaal en hopelijk resulteert dat in meer verkoop. Een heel andere wereld kan ik je zeggen.

First of all we wish everyone a merry Christmas. It's December and we already had more than 1 meter of snow here. Curious to find out how much snow we will get in January and February. The ride to work is now taking a lot longer than normal but that will only be for a few months (hopefully).

De pier is compleet bedekt met ijs vanwege het opspattende water.

Zelfs de vuurtoren op het einde van de pier was bedekt met ijs. Het leek wel de noordpool.

Ik wilde nog even naar het ijsvissen gaan kijken maar halverwege bedachten de dames zich omdat ze het ijs niet vertrouwden.