Diary February 2010
Date   Highlights
1-2-2010  

Gisteren nog de schrik van ons leven gehad. Zit ik rustig thuis te werken hoor ik ineens Suus buiten schreeuwen...RUUUUUUUUUD. Ik vlieg als een gek naar buiten om te zien wat er aan de hand is en blijken de paarden te zijn losgebroken. Eerst snel de honden naar binnen doen maar vervolgens waren de paarden uit het zicht verdwenen. Nergens meer te zien of te horen. Zoeken, zoeken zoeken, mijn enkel nog verzwikt omdat ik als een gek door de bos aan het rennen. Suus was de andere kant opgelopen met twee emmers voer om ze te lokken. Uiteindelijk was ik Suus ook kwijt en besloot ik terug te gaan naar het huis om dan maar de auto te pakken om verder te zoeken in de buurt. Het werd al bijna donker dus het was zaak om hun snel te vinden. Toen ik halverwege de oprit was zag ik twee grote lichten op me af komen. Daar zat gelukkig Suus in de auto van de overbuurman. Ze had het spoor gevonden in de sneeuw en dat leidde naar de 5 paarden van de overbuurman zo'n km verderop. Die had hun gelukkig opgevangen en netjes in zijn wei gelaten. Pak van ons hart dat er verder niks gebeurd is maar dat was wel even schrikken zeg.

8-2-2010  

Afgelopen zaterdag zijn we met een hele groep paardenliefhebbers naar een paardenclinic geweest. Deze clinic werd georganiseerd door de lokale paardendierenarts. Nouja, paardendierenarts is een beetje oneerbiedig want het betreft hier zo'n 7 vrouwelijke paardendierenartsen + staf die in direct contact staan met de specialisten in Cornel University. Ze doen echt alles wat je maar kunt bedenken, van normale huisbezoeken tot de meest complexe chirurgische ingrepen. Wel weer typische dat alle artsen + staf alleen maar vrouwen zijn. Ook tijdens de clinic waren het overgrote deel van de bezoekers weer vrouwen. Tijdens de clinic gaven de artsen lezingen over allerlei aandoeningen zoals bevoorbeeld koliek. Over het algemeen wel leerzaam maar tijdens de lezingen werden de meeste gruwelijke foto's getoond van wonden, zweren en operaties aan bijvoorbeelden de darmen van de paarden. Tot in het kleinste detail lieten ze zijn hoe ernstige verstoppingen in de darmen werden verwijderd. Dat vonden we iets minder zo net na de lunch. Op het einde van de dag hebben we gezellig met z'n alle weer bij het American hotel in Lima gegeten.

On Saturday we visited a horse clinic with a group of about 10 people. This clinic was organized by the local equine clinic. At this clinic 7 female doctors are working and they are completely specialized in horses. They have a close working relationship with the experts at Cornel University. They do really everything from normal house visits up to the most complex operations. Typical that all doctors + staf are female. Also at the clinic most visitors were female. During the clinic the doctor gave all kinds of lectures about horse diseases like colic. In general de lectures were educational but they showed the most horrible pictures showing open wounds en very detailed shots of operations. Nevertheless, at the end of the day we enjoyed dinner at the American hotel in Lima.

----------------------------------------------------------------------------

Below a short impression of the exhibition in the gym of the local high shool.

 

13-2-2010  

Van de winter is het lekker rustig in Naples maar zodra je in de buurt van Bristol Mountain komt wordt het drukker op de weg. s'Morgens op weg naar het werk kom ik altijd een lange stoet auto's tegen die onderweg zijn naar een dagje skieen.

Beneden het zuidelijke puntje van Canandaigua lake bij Naples. Waar s' winters bootjes liggen ligt nu een dik pak ijs bedekt met sneeuw.

During winter it's very quiet in Naples but as soon as you get closer to Bristol mountain you will see more and more cars on the road.On my way to work in the morning I always see a lot of cars going in the other direction towards the ski resort.

Below the south side of Canandaigua lake near Naples. The lake is partly frozen and covered with snow.

De overkant van het meer gezien vanuit Naples.

The other side of the lake seen from Naples.

Beneden zie je min of meer onze achtertuin. Een paar minuten van ons huis ligt Cummings nature center and Wesley nature preserve. De foto beneden heb ik vandaag genomen in Wesley nature preserve. Dit is een van de weinige plekken waar honden zijn toegestaan. Fisco and Woody vinden het geweldig daar. Hier en daar is het wel erg steil maar er hangen touwen waar je je aan kunt optrekken. Voor Fisco geen enkel probleem maar Woody heeft af en toe een zetje nodig. Je krijgt er echt het Adirondacks gevoel.

Below is more or less our back garden. A few minutes from our house we have Cummings nature center and Wesley nature preserve. The picture below is taken today in the Wesley nature preserve. One of the few places where dogs are actually allowed and Fisco and Woody really love being there. In a few area's it is quite steep but they put ropes in those locations that you can use for climbing. For Fisco no problem at all but Woody sometime needs a hand.

Aan Ontario lake is het weer berekoud. Aan de foto duidelijk te zien dat het er hard waait.

At Ontario lake it looks like the north pole again.

In Limburg hebben we heerlijke vlaaien en gebak maar hier hebben we ook enkele lekkernijen gevonden.

No need to explain where we had lunch today.

 

14-2-2010  

Er ligt al maanden sneeuw en er is voor de herten steeds minder eten te vinden. Ze komen tegenwoordig al tot aan ons huis om te grazen. Voordat we Woody en Fisco naar buiten laten moeten we dus eerst even de herten wegjagen. Ondanks de jacht zijn de herten veel minder schuw dan je zou verwachten. Ik heb me laten vertellen dat de gemiddelde leeftijd van de herten hier slechts zo'n 1,5 jaar bedraagt.

The deer are getting very hungry and they come very close to our house nowadays.

 

20-2-2010  

Nog zo'n 6 weken en dan is de winter voorbij. Ik moet altijd lachen om de mensen in Nederland die klagen over de sneeuw die daar gevallen is. Dit jaar valt het mee met de sneeuw hier maar we staan nu toch inmiddels op sommige plaatsen tot over onze knieen in de sneeuw. De laatste dagen is hier elke dag zo'n 15-20cm gevallen en dat begin je te merken.

De ijspegels aan de dakrand groeien gestaag.

We denken nog regelmatig aan de winter van '99 toen ik in Rochester gestationeerd was voor Xerox. De sneeuwval toen was echt enorm, de noodtoestand werd afgeroepen en de nationale reserve met hun Hummers werden ingezet. Op de autosnelwegen werden mensen met sneeuwscooters uit hun auto's gered en veel mensen moesten op hun werk overnachten. De scholen waren zo'n 1 a 2 weken gesloten en de sneeuw werd met grote vrachtwagens in de Genesee river gedumpt. Op de snelwegen zag je overal oranje vlaggetjes waar auto's ingesneeuwd waren zodat de buldozers die de wegen moesten vrijmaken konden zien waar de auto's stonden. Hier beneden enkele foto's genomen van onze auto en het appartement waar we toen woonden. Dit was voor ons nog het analoge tijdperk dus de foto's zijn gescand. De sneeuw lag bij ons huis meer dan een meter hoog dus ik ben toen over de sneeuwberg geklauterd, ergens een sneeuwschep geleend en toen een weg gegraven richting de voordeur.

Photobucket

Even heel iets anders. Dit vind ik ook wel apart en toch heel anders dan in Nederland. Mensen uit de regio die hier gearresteerd worden komen met naam, toenaam, leeftijd, woonplaats en soms met foto in het lokale krantje te staan. Zelfs nog voordat ze veroordeeld zijn dus als je onschuldig bent dan ben je wel al behoorlijk beschadigd.

Photobucket

 

27-2-2010  

Dat was natuurlijk de goden verzoeken. We hebben net een flinke sneeuwstorm achter de rug en het is nog steeds niet gestopt met sneeuwen. Gisteren waren alle scholen dicht en ook veel bedrijven sloten de deuren. Binnen 1 dag is zo'n halve meter sneeuw gevallen hier. Deze keer was het echt nodig om de sneeuwploeg in te zetten want anders was er geen doorkomen aan.

Woody en Fisco vinden het helemaal geweldig. Kan niet hoog genoeg zijn die sneeuw.

Enkele sneeuwfoto's.

Met tweewielaandrijving ben je verloren.

Dit wildlife reserve ligt zo'n beetje naast onze kavel.Ik vind de naam niet echt passend want dit is eigenlijk gewoon een groot omheind gebied dat door de zakenmensen gebruikt wordt om op herten te jagen.

De creek die achter ons huis stroomt.

Hutje op de hei.

Suus is eindelijk klaar met de inrichting van de kamer boven en het is een hele warme gezellige kamer geworden. Ik denk dat we er veel gebruik van gaan maken.