Diary Januari 2009-Annual dinner
Date   Highlights
16-1-2009  

Mijn vlucht naar China was deze keer geen succes. Ik was zo slim geweest om een vlucht te boeken via Chicago en Chicago is tijdens de winter altijd een ramp. Het begon al in Rochester, eerst een kwartier vertraging en toen we in het vliegtuig zaten bleek dat we een uurtje moesten wachten omdat het in Chicago te druk was. Eindelijk in de lucht en in Chicago aangekomen mochten we niet landen en moesten we een half uurtje circelen. Inmiddels had ik nog maar 5 minuten om mijn aansluiting naar Shanghai te halen en dus als een gek naar de gate gerend. Ik was dus als laatste binnen en alles leek goed te gaan. Krijgen we eerst een uurtje vertraging omdat we het vliegtuig eerst ontdaan moeten worden van alle sneeuw. Vervolgens de startbaan op waar het ontzettend druk was.Net voordat we konden vertrekken zegt de piloot, sorry we zijn net te laat. We hebben te lang stilgestaan en het vliegtuig moet opnieuw schoongemaakt worden. Weer terug naar de gate en bleek dat die bezet was. Enfin, om een lang verhaal kort te maken. In plaats van de normale 15 uur heb ik deze keer 21 uur in het vliegtuig gezeten. Bah....

----------------------------------

As every year, also this year we had an annual dinner at Xytech Suzhou. For the once that don't know what an annual dinner is: An annual dinner is an important company event that is held to close the old and start the new Chinese year. At this event all employees are invited and employees get a chance to show a performance, games are played, rewards are given, a lot of dancing, laughing and of course chinese food.

This year was really special and very warm and toughing. Mia, Janneke and Elena were the special guests at this event. I cannot describe it very well but the atmosphere was very good. There was a very strong team spirit and that's probably why we are succesfull. It was quite dark inside so the quality of the movies is not very good but at least you get an idea.

---------

Zoals elk jaar was er ook dit jaar weer het annual dinner in Suzhou. Voor degene die dit fenomeen niet kennen: Het annual dinner is een belangrijk bedrijfsfeest dat gehouden wordt om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe chinese jaar te beginnen. Op dit feest zijn alle medewerkers van laag tot hoog uitgenodigd en krijgt iedereen de kans om op te treden, er worden spelletjes gespeelt, prijzen weggeven, medewerker van het jaar uitgeroepen, er wordt veel gedanst en gelachen en uiteraard veel eten. O ja, en heel veel getoast.

Dit jaar was wel erg speciaal en in een woord hartverwarmend. Mia, Janneke en Elena waren dit jaar de speciale gasten op dit feest. Het is moeilijk om de sfeer te beschrijven maar het gevoel was gewoon heel goed. De teamspirit was heel duidelijk voelbaar en dat is heel waarschijnlijk ook de reden waarom we succes hebben in China. Het was nogal donker binnen dus de kwaliteit van de filmpjes is niet zo goed maar je krijgt in ieder geval een indruk.

Zoals altijd in China wordt iedereen, hoe goed of hoe slecht het optreden ook is, heel enthousiast aangemoedigd. Het plezier en de blijheid is gewoon van de gezichten af te lezen bij hun. Heel apart ook dat onze oude poetsvrouw en koffiejuffrouw ook erbij was en volop meegenoot. Wat jammer toch dat ze niet meer voor ons kan werken.

---------------

The evening was started with a speech from Hang Xiaoli, myself and Janneke. When the formal part was over the fun began. This was the first performance of the evening. A dance from our sourcing assistant Li Xia and product engineer Feng Wu.

De avond werd gestart met een toespraak van Hang Xiaoli, mijzelf en Janneke. Toen het formele deel afgesloten was begon het feest. Dit was het eerste optreden van de avond. Een dans van onze inkoopassistent Li Xia en product engineer Feng Wu. Aangemoedigd door de hele club.

Second performance was a song from some of the ladies in the QC department.

Het tweede optreden was een liedje van enkele dames van de kwaliteitsafdeling.

The big noses also have to participate in the games. Having a big nose should have been a benefit for this game but it doesn't seem to work like that.

Te pas en te onpas werden we van onze stoel getrokken om mee te doen met vanalles en nog wat. Dit keer waren Janneke en Elena de sigaar. Hilariteit alom.

After every performance there was a lottery where prices could be won. Every price was received warmly and this time it was Mia's turn to draw the lucky number.

Na elk optreden was er een lotterij waarbij men allerlei prijzen kon winnen. Elke prijs werd hartelijk in ontvangst genomen. Deze keer de beurt aan Mia om een prijs uit te reiken.

Een heel mooi optreden van onze mensen van produktie. Ik hoorde deze week elke dag muziek tijdens de pauze en ze hebben echt elke dag geoefend hiervoor. Het echt heel mooi om te zien en te horen.

A great performance of our production team. This week I've heard music dusing every lunchbreak and they have practise every day this week for this.It was beautiful to see and hear. What a team.

Nadat we dit gehoord hadden schaamden we ons eigenlijk voor ons volgende optreden. Echter Janneke die loste dat heel goed op door iedereen op de vloer te krijgen met de onze Nederlandse trots....de vogeltjes dans. Om een of andere reden is de muziek nauwelijks te horen dus het filmpje is wel komisch. 1 Keer was niet genoeg...nee het moest nog een keer gespeeld worden. Gelukkig kon ik even pauzeren om een opname te maken. Het maakt echt niet uit wat je doet het moet toch gewaardeerd. Ik heb nog trauma's van ons optreden tijdens het eerste annual dinner in 2006. Toen hebben Jan, Henny , Truus en ik verkleed de klompendans gedaan. De rol die ik had tijdens de opening van dat feest wil ik eigenlijk niet meer aan herinnerd worden maar helaas zijn er nog foto's en films ergens in de omloop.

En ter afsluiting was er Disco. Jazeker.... Op de agende stond van 8:45 to 9:00 Disco en ja hoor om klokslag 9:00 ging de muziek uit en het licht aan. Hahaha. Niks naborrelen.

 

 

   
20-1-2009  

We zijn deze week in Suzhou natuurlijk ook vanwege de opstart van enkele nieuwe produkten. Soms moeten we creatief zijn om het 'hoogteverschil' op te lossen :-)

Marco was nog even naar de lokale markt gegaan om eten in te kopen.....

Leuk ventje toch? Jong geleerd.....

De vis is echt vers.

 

20-1-2009  

De Vandersteens houden net als ik van de chinese massages dus we gingen voor de comprehensive service van zo'n 2 uur. De dames wilden heel graag ook even de nagels en eelt laten bijwerken. Toen ze die 'koplampen' opzetten moesten we toch wel even lachen.

 

Rekken en strekken.Vooral Mia, op de achtergrond, werd hardhandig aangepakt. Die werd op een geven moment helemaal onderuit getrokken en dubbelgevouwen. In plaats van helpen pakte Janneke even het toestel om een foto te maken. Van je dochters moet je het hebben.

Dit zijn de benen van Elena. Moet je toch een keer laten harsen Elena. Ze heeft nogal mollige voeten maar ik heb me laten uitleggen dat dat een voordeel is als ze je van die bekers onder de voeten schroeven. Janneke had er 2 dagen later nog last van trouwens. Die pen die je op de foto ziet heeft een hele hete punt en daarmee stimuleren ze weer bepaalde punten in de benen.

's Middags hebben we een bezoek gebracht aan Tiger Hill.Toen ik een foto wilde maken van deze twee gingen ze meteen poseren.

Dit is een of andere plant die ook in de winter bloeit.

Enkele opnames in Tiger Hill. Naar mijn mening nog steeds de mooiste tuin in Suzhou.

In de kleine straatjes van het oude Suzhou is het een drukte van jewelste.

Dit is een nieuwe winkelgebied in het nieuwe Suzhou. Een groter verschil kun je je bijna niet voorstellen. Supermodern met de allerlaatste stand van techniek.

 

   
24-1-2009  

Dit is the hoofdingang naar Tigerhill. Jammer dat ze er van die nepattracties hebben waarbij je je als chinese keizer in zo'n stoel naar boven kunt laten dragen. Daar moet ik zeggen hebben sommige chinezen toch weinig gevoel voor. Hetzelfde geldt ook voor de Chinese muur in Peking. Een geweldig mooie plek om te bezoeken maar ze verpesten het een beetje met dit soort commerciele akties.

Rondom Tigerhill ligt een mooie gracht. Eigenlijk lopen door heel Suzhou van zulke grachten en wel leuk om met mooi weer Suzhou eens van die kant te bekijken.

Zo'n bordje vind je volgens mij alleen in China.

 

Na Tigerhill hebben we het beroemde zijdemuseum van Suzhou bezocht. Suzhou staat in heel China bekend om zijn zijde. Heel eerlijk gezegd vond ik het museum tegenvallen. Het is vooral een lokkertje om je in de zijdewinkels te krijgen waar je doorheen moet voordat je bij de uitgang komt.

   

Twee vermoeiende maar hele leuke weken zitten er weer op. In verband met de grote volksverhuizing die op gang komt net voor Chinees nieuwjaar (dan hebben alle 1.3 miljard chinezen tegelijkertijd 1 of 2 weken vakantie) was ik deze keer , veel te, vroeg vertrokken in Suzhou. Mijn vlucht naar Chicago was om 6pm maar ik was al om 11:30 op het vliegveld. Om een of andere vreemde reden was het deze keer een stuk stiller op de weg dan tijdens een normale dag. Binnen 2 uur waren we in Shanghai. Moet je nagaan, in Nederland doen we aan vakantiespreiding met zo'n 17 miljoen mensen (minder dan in Shanghai wonen) en hier gaan alle 1.3 miljard mensen samen met vakantie :-). Ik heb er weinig van gemerkt moet ik zeggen.