Diary Januari 2009
Date   Highlights
1-1-2009  

Alleerst wensen we iedereen een heel gelukkig en gezond 2009. De tijd vliegt voorbij dus maak er wat van.

First of all we want to wish everyone a very happy and healthy 2009. Time is flying so make the best of it.

We hebben ook ijsberen in dit gebied...

   
   

Was het gisteren nog groen, na de sneeuwdump van gisterenavond ligt er inmiddels weer tussen de 30 en 40 cm sneeuw en het is nog niet gestopt met sneeuwen. Temperatuur is ook weer gezakt naar -10C. Volgens Ron ben ik teveel op een amerikaan gaan lijken want ik overdrijf teveel met die sneeuwval dus ik moet met betere bewijzen komen. Ron, echt meer dan 30cm deze keer hoor. Ik kon even geen lineaal vinden anders had ik die gebruikt.

Yesterday all snow was gone but after yesterday evening we had another large snowdump. This time at least 30 to 40 cm and it is still snowing at this moment. Temperature has dropped again to -10C.

En ja hoor, ze kwamen zonder te vragen weer netjes de weg vrijmaken voor ons. Dat werkt perfect hier.

Without calling , the company we hired to clean the driveways showed up and did a good job in helping clearing the way.

De vorige eigenaar heeft in zijn haast met verhuizen enkele spullen achtergelaten. Dit is een van de 2 jagerstoelen die hij gebruikte voor zijn jacht op herten. Een stellage met schietschijven staat er ook nog dus Bas en Koen......

De previous owner seems to have been in a hurry when he moved out because we sometimes do find some things he left behind. This is one of the two hunterchairs we found in the trees which he used for deer hunting.

Tijdens de bezichtiging van het huis heb ik zijn hele wapenarsenaal gezien varierend van kruisbogen, gewone bogen tot wel 5 verschillende soorten geweren. Moest toch stiekum even een foto maken van de geweien. Ik zou het niet over mijn hart kunnen verkrijgen maar het is hier volkssportnummer 1 volgens mij.

When we viewed the house this is what I found in our basement.

Dit is trouwens het toilet voor onze gasten :-)

O by the way, this is the WC for our guests :-)

Ik had beloofd niet nog meer van zulke foto's te plaatsen maar met de sneeuw zag het er vandaag zo mooi uit. OK, de allerlaatste keer.

I promised not to put even more of these pictures on de site but after the snow today it looked so wonderfull. OK, this is really the last time.

 

 

4-1-2009  

We hebben de boel even de boel gelaten en dit weekend even op stap geweest. We zijn nog op zoek naar een vriendje of vriendinnetje voor Fisco dus we zijn nog even bij Tom Wilcox langsgegaan. Hij had een leuk zwart teefje en als het aan Suus gelegen had hadden we die meteen meegenomen maar ik twijfel nog even.

Het is die rechtse en is nu 4 maanden oud. Die linkse is het kleine zusje van Fisco en dat is heel goed te zien. Ik wilde altijd al een deense dog maar die zijn niet zo geschikt voor het koude weer. Dat geldt trouwens ook voor de Rhodesian Ridgeback (Max). We hebben met een fokker van Ridgebacks gesproken en die vertelde dat je met dit weer uit moet kijken dat de testikels niet bevriezen. Als hij met zijn 4 Ridgebacks gaat wandelen dan moet hij regelmatig de testikels van de reu met zijn handen verwarmen omdat ze anders bevriezen........Nou ik heb veel voor de hond over maar ik zie me daar al staan zeg en ik heb trouwens altijd koude handen....Gelukkig hoef je bij een Deense Dog niet zover te bukken. Ik heb voor de zekerheid nog even gepolst of Suus voor ballenwarmer wilde spelen maar helaas.

Een herrie van jewelste bij Wilcox. Waar je ook kijkt heeft hij duitse herders en in huis lopen er ook nog een aantal rond. Die heeft in ieder geval geen alarminstallatie nodig. Hij heeft een paar prachtige zwarte herders (niet goed te zien in het filmpje) maar die waren niet te koop.

Op de terugweg zijn we nog even in Letchworth park gestopt. Dit park ligt nu een stukje dichter bij onze nieuwe woonplek. In de winter is slecht 1 van de vele ingangen open en is slechts een klein deel van het 27 km lange park open. Entree is gratis en er waren eigenlijk nauwelijks mensen. Enkele statistieken van dit prachtige park:

- totale oppervlakte 14.000 acres (5.700 hectare)

- meer dan 30 watervallen

- meer dan 80km wandelroutes

- 200 m diepe canyons

Ik snap niet waarom dit park in de winter nauwelijks bezocht wordt want ook in de winter is het er prachtig. Dit is een van de mooiste watervallen. Je kunt goed zien dat de wand inclusief de bomen tegenover de waterval vanwege de nevel compleet bedekt zijn met ijs.

De fontein bij Glen Iris Inn was veranderd in een ijsberg. Links op deze foto zie je de nevel van de waterval. Dit is 's zomers een heel populaire plek voor trouwpartijen.

   
7-1-2009  

Hertjes op onze kavel, geweldig mooi toch. Bijna elke dag zien we ze wel ergens. 's Morgens heel vroeg of tegen de schemering. Meestal in groepjes van 4 of meer. Soms verbergen ze zich ook in de bosjes en blijven ze heel stil zitten in de hoop dat je niet dichterbij komt.

Deer on our lot, it doesn't get any better than that. We see them almost every day, either very early in the morning or during sunset.

Ze graven de sneeuw weg zodat ze nog een beetje gras kunnen eten.

They remove the snow such that they can still eat a little grass.

Dit filmpje is genomen op onze kavel aan de achterkant van ons huis. Genoeg plaats voor al het wild om zich te nestelen.

This is filmed on our lot behind our house. Plenty of space for wildlife to hide.

Een stukje verder achter ons huis loopt een mooi kreek.

A little further behind our house there is a nice creek.

Dit is het uitzicht van Naples op Canandaigua Lake. Het dorpje zelf ligt aan de voet van deze heuvel.

This is a view from Naples on Canandaigua Lake. The small Naples village is actually on the bottom of this hill.

Zoals al eerder gezegd, Naples (en de Finger Lakes in het algemeen) is bekend vanwege de wijn. In het dorpje is een heel grote wijnkelder gevestigd (Widmer) en van een afstand lijkt het wel een fabriek.

As mentioned before Naples (and the Finger Lakes in general) are well known for the wine. In Naples there is a large wine cellar called Widmer.

Gisteren hadden we last van een kleine ijsstorm. Alles was bedekt onder een flinke laag ijs. Soms kunnen dergelijk stormen enorm veel overlast veroorzaken zoals kabelbreuken, omgevallen bomen, afgebroken takken etc. maar deze keer ging het gelukkig net op tijd dooien zodat de ijslaag niet te dik werd.

Yesterday we had a small icestorm. Sometimes these storms can do enormous damage but this time the temp. increased just in time and prevented that the layer got too thick.