Diary July 2009
Date   Highlights
2-7-2009  

Eindelijk een weekje vrij. Zaterdag hebben we de 4.th of July en in de US doen ze niet zo flauw als in Nederland. Als een vakantiedag in het weekend valt dan hebben de mensen gewoon de vrijdag of maandag vrij. Natuurlijk ook omdat we maar zo'n paar vrije dagen hebben. Niet zoals die verwende Nederlanders.....

We hebben nog vanalles te doen in en om het huis maar we gaan ook even luieren en wellicht een paar dagen het water op. Vandaag een drukte van jewelste. Drie mannen zijn bezig met het plaatsen van de omheining voor de weien. Daar zijn ze een paar dagen mee bezig en dinsdag beginnen ze met het plaatsen van de entrance gate. In huis zijn 2 mannen bezig met het leggen van de vloeren en ook daar zijn ze nog een weekje zoet mee. Ik ga beginnen met het repareren van de paardenstal zodat die ook in de (rode) beits gezet kan worden binnenkort. Suzanne is druk bezig met alles te verven.

Maar morgenvroeg eerst even naar Canandaigua want daar hebben ze om 10 uur de 4th. of July parade en dat willen we natuurlijk weer zien. Morgenavond zijn we uitgenodigd bij de overburen (5 minuten rijden) want die hebben een groot 4th.of July feest. Met BBQ, een heel groot kampvuur en ter afsluiting een groot vuurwerk. In NY state is vuurwerk verboden maar zij hebben speciaal vergunning aangevraagd. Ze hebben iedereen in de buurt gevraagd om hout en andere spullen aan te leveren voor het kampvuur. Dat zal me een hoop worden want ook wij hebben een hele berg hout liggen die we graag kwijt willen. Trouwens we mochten alles brengen, bankstellen, vloerbedekking noem maar op..... Ik ben benieuwd.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zo worden dus die dikke weipalen de grond ingeslagen. Ik had verwacht dat er een punt aan de paal zou zitten maar ze stampen hem gewoon met de platte kant met grof geweld de grond in. Aan het symbool (klaver) kun je zien dat het van oorsprong Ieren zijn.

This is how they punch those pasture poles into the ground. The soil is quite wet so that was an advantage. You can see the shamrock on the equipment because they are originally Irisch.

 

Wel goed op je vingertjes letten.

Watch your fingers.

 

5-7-2009  

Ja we kunnen er geen genoeg van krijgen. Weer een parade, het blijft gewoon leuk. De 4th. of July parade in Main street Canandaigua. Iedereen had weer de stoeltjes en dekens bij zich behalve wij. De Amerikaanse vlag is volop aanwezig, dat begint al heel jong.

Yeah, I am sorry. Another parade, it's still a lot of fun. This is the 4th. of July parade on Main street Canandaigua. The American flag you will see everywhere, even in the outfits of the youngsters.

De veteranen natuurlijk voorop, gevolgd door de harmonie. Niet allemaal even zuiver maar wel met passie gespeeld. Sommige muziekanten zijn een beetje uit de kluiten gewassen en hebben het al moeilijk genoeg met lopen. Verder natuurlijk weer de lokale politiek die meeloopt en ook weer iemand op een grasmaaier dus ik had nog mee kunnen doen.

The veterans in the front of course followed by the marching band and some local politicians. Even somebody on a lawntractor.

De doedelzakspelers van Rochester zijn best goed. Mooie uniformen en het klinkt heel goed. Die doedelzakmuziek heeft altijd wel iets.

The bagpipers from Rochester are actually pretty good. Very nice uniforms and the music is not too bad either.

Deze bus vond ik echt schitterend mooi. Een prachtig exemplaar. Van alle kanten gewoon heel erg mooi. Zou ik zo mee op vakantie willen.

This bus is really very beautiful. No matter from which angle you look at it , it is a fantastic vehicle. It doesn't fit in the garage otherwise I would love to have it.

Very nice butt.

Mr. America was natuurlijk ook weer van de partij.

Tsja, wat moet je hier nou voor commentaar bij zetten. Niet echt reclame voor de boy scouts.

I don't think this picture needs any comments.

Nog een geweldig exemplaar. Vooral ook die uitklapbare achterbank is wel geinig. Cool.

   

Dit is die St. Maartenshoop waar ik het eerder over had. We hebben als ons hout, vloerbedekking en andere rommel bij de overbuurman kunnen dumpen.

Here is where we could dump all our wood, carpet and other rubbish. Later in the evening this is going to be the bonfire in front of the house of our neighbours.

Het werd een behoorlijk kampvuurtje en dat was ook wel nodig want het was behoorlijk fris 's avonds.

The end result was a huge bonfire and that was nice because it was very chilly in the evening.

Het vuurwerk was best spectaculair. Natuurlijk niet te vergelijken met het vuurwerk in China maar dit was toch maar gewoon een vuurwerk bij iemand thuis dus ze hadden goed uitgepakt.

The fireworks at our neighbour was quite spectucular. They had to get the fireworks all the way in Pensylvania because in NY state it is not for sale.

Tijdens de BBQ toch weer een paar leuke mensen ontmoet. Zo ook een stel dat zo'n 5 minuten bij ons vandaan woont. Hij is een powerlifter, weegt zo'n 140 kg en werkt in de wegenbouw en ze noemen hem Shrek (dus dan krijg je een beetje een beeld). Zij werkt bij de lokale bank. Natuurlijk werd er weer volop over jagen gesproken. Hij jaagde vooral op herten en coyote's. Hij vertelde trouwens dat de coyote's steeds groter worden omdat ze ook paren met de lokale loslopende honden. Ik hoop echt niet dat er nakomelingen van Fisco tussenzitten maar helemaal onmogelijk is dat niet. Hele verhalen over het vlees en hoe goed dit vlees wel niet is. Hij zei, ik kom je een dezer dagen wel wat vlees brengen dan kun je het proeven. Nou is dat eigenlijk wel iets typisch amerikaans moet ik zeggen. Ze zeggen dit soort dingen nogal snel en ze menen het waarschijnlijk op dat moment echt maar van dat soort beloftes komt meestal niks van terecht. Anyway, zondagmorgen komt hij tot onze grote verbazing toch ineens aanrijden met een grote zak met zo'n drie soorten vlees netjes klaargemaakt. Dat vonden we toch wel erg mooi, een leuke verassing. Misschien dat ik over een paar jaar ook met geweer of kruisboog door de bossen struin...hahaha.

 

8-7-2009  

De zomer kan nu pas echt beginnen. Zwembad en jacuzzi zijn gereed voor gebruik. Je moet wel zo'n beetje een chemicus zijn om te begrijpen wat er allemaal voor chemicalien in moeten. Het zwembad is niet verwarmd en aangezien het 's avonds hier behoorlijk afkoelt is het water berekoud dus of we het veel zullen gebruiken?

Summer can really start now. Swimming pool and jacuzzi are ready for use now. In almost requires a chemical analyst to figure out what combination of chemicals are required for the both of them. The pool is not heated and because in the evening it cools down quite a bit the water is quite cold so I am not sure whether we are going to use it a lot.

De jacuzzi daarentegen gaan we veel vaker gebruiken dan we in eerste instantie dachten. Vooral na een dag ploeteren is het heerlijk om er even in te stappen. Kan het hele jaar door gebruikt worden, ook midden in de winter als het buiten -20C is en er een halve meter sneeuw ligt maar dan moet je wel niet te lang treuzelen en vooral zorgen dat je jezelf niet buitensluit.

The jacuzzi however we are going to use a lot more than we initially thought. Especially after a day of hard work it feels great to quickly jump into the jacuzzi. It can be used 365 days a year, also during winter when it is -20C outside with a meter of snow but in that case you have to be fast getting in and out otherwise some bodyparts might freeze :-)

Naples is erg populair bij de bikers. Veel bikers toeren in de Finger Lakes en stoppen vaak even in Naples om te pauzeren. Je ziet de meest fantastische motoren en bij de meeste krijg je kramp in armen en rug als je er 5 minuten mee moeten rijden maar het ziet er wel mooi uit.

Naples is very popular with bikers. Many bikers ga for a ride in the Finger Lakes and stop in Naples for a drink. You can see the most beautiful and spectecular bikes. Most of them look great but not really practical for riding more than 5 minutes.

12-7-2009  

Building the ranch gate

De ranch gate is eindelijk helemaal klaar. Het duurde al met al veel langer dan geschat. Van begin tot eind zijn ze er 2,5 dag mee bezig geweest. Er is behoorlijk wat zwaar geschut aan te pas gekomen om alles op zijn plaats te krijgen maar het is uiteindelijk wel gelukt.

The ranch gate is finally finished. It took a lot longer than expected, in total 2,5 days from start to finish. They had to use quite some heavy equipment to get the job done.

 

De palen gingen 2 meter diep de grond in.

The poles went 2 meter deep into the ground.

 

Hij is in ieder geval hoog genoeg zodat er nog een grote vrachtauto onderdoor kan. Ergens tussen de 4,5 en 5 meter tot de onderste dwarsligger.

 

15-7-2009  

On sunday we wanted to visit the Yates county fair but when we arrived we found out it was closed already so we drove to Penn Yan in vane. Instead we went back to Naples and decided to take the dogs to Grimes Glenn. These falls are very close to Naples main street. It was warm so nice for the dogs to get some refreshment. You actually have to walk 1 mile throught the water in order to get to the falls so high boots is a must.

Nice hike in case you don't want to walk very far but still see a niece piece of nature.

Wat een plaatje he.

 

25-7-2009  

Afgelopen donderdag zijn we samen met Annemiek (www.biego.blogspot.com) naar de Hemlock fair gegaan. Eerst even naar de stal van Debbie om een aantal mensen op te pikken en vervolgens naar Hemlock. De hoofdattractie was de wedstrijd van de bereden politie van Rochester en omgeving. Daarnaast natuurlijk ook van allerhande dieren. Het is toch een klein wereldje want op de beurs kwamen we de politieman tegen die vroeger de eigenaar was van Apache en die hem heeft ook getraind. Hij had vanalles met Apache gedaan waaronder ook search and rescue oefeningen. Verder kwamen we op de beurs ook de eigenaar van het bedrijf tegen die bij ons de gate and afrasteringen heeft geplaatst. Blijkt dat hij zo'n 200 schapen heeft waaronder dit prachtexemplaar. Knappe kop he.

Er worden prijzen gewonnen met de beesten dus ze krijgen netjes een jasje aan zodat ze na wassen en watergolven niet meer vies worden.

Maar je kunt ook overdrijven.

Schapenlegging?

Er loopt vanalles rond op zo'n beurs.

De beredenpolitie van Rochester. Paard aan de rechterkant heeft de wedstrijd gewonnen.

Voor elk onderdeel konden punten gescoord worden maar het hoofdthema was toch wel om te testen hoe stabiel en onverstoorbaar het paard is. Op allerlei manieren werd dit getest. Bijv., geweershot, fakkel, waterpistool, stuiven met houtsnippers, brandweer sirene etc. Ze brachten het er niet allemaal evengoed vanaf.

Alle deelnemers op een rijtje.

Prachtige paarden waren er te zien waaronder deze die wel heel erg graag aandacht kreeg. Geweldig mooi beest.