Diary July 2011
Date   Highlights
1-1-2011  

Toen we deze week bij het meer aan het lunchen waren zei de serveerster: " Willen jullie de eagles zien?". We wisten eerst niet wat ze bedoelde maar toen gaf ze ons de verrekijker en zagen we dit (zie foto's).

We were having lunch at Canandaigua lake this week and the waitress asked whether we wanted to see the eagles. Initially we didn't know what she meant but then she gave us the binoculars. What we saw is this (see pictures).

 

Een echte amerikaanse eagle. Ze zijn redelijk zeldzaam in de Finger Lakes maar blijkbaar zitten ze aan de zuidelijke kant van Canandaigua lake bij Naples. Toen we ze eenmaal gepeild hadden kon je ze ook met het blote oog goed zien. Prachtige beesten.

Real american eagles. They are a bit rare in the Finger Lakes but apparently they live on the south end of Canandaigua lake. Once we knew where they were we also could see them with the naked eye. Beautiful animals.

 

4-7-2011  

We hebben de laatste tijd prachtig weer en nu onze boot slechts 10 minuten rijden van ons vandaan ligt gebruiken we hem veel vaker. We zijn blij dat we hem verplaatst hebben want aan de zuidkant van het meer is het ook een stuk rustiger want er varen wat idioten op dat meer. Blijkbaar gaat veel drinken en met de boot varen hand in hand. Zoals je beneden kunt zien, hier is nog plaats genoeg.

The weather is perfect lately and since we have our boat now only 10 minutes from where we live we are using it a lot more. It was a good move to dock it on the south side of the lake because it is also a lot more peaceful on that side. There are quite some idiots on the lake so you have to be careful and keep a safe distance. As you can see below, still plenty of space here.

Die waren op 3 Juli al independance day aan het vieren. Ze zijn heel duidelijk trots op hun land en ze gingen graag op de foto.

They were already celebrating the 4th. of July.

15-7-2011  

Even niet op de oogjes letten maar dit zien we dus elke morgen als we de deur van onze slaapkamer open maken. Grappig he.

Ignore they eyes for a minute but this is what we see when we open de door from our bedroom every morning.

We hebben prachtig weer en afgelopen weekend was er het Corn Hill Festival in downtown Rochester. Je krijgt er echt het dorpsgevoel midden in een grote stad. Erg gezellig met allerlei kraampjes en artiesten. We vonden het zo sfeervol dat we zondag weer terug zijn gegaan. Zoals het echte amerikanen betaamd hebben we vanaf de parkeerplaats de shuttlebus genomen en kregen we ook nog eens een gratis rondrit met uitleg door downtown. Toch leuk om zo door onze eigen stad als toerist te rijden.

Last weekend we had the annual Corn Hill Festival in downtown Rochester. This neighbourhood really gives you a small town feel in the middle of a big city. We enjoyed it so much that we returned on Sunday.

Ik had er zelf nog niet aan gedacht maar als ik nog eens een keer een auto koop......alhoewel, misschien zijn we hiervoor nog niet voldoende ingeburgerd. Er zijn grenzen. Deze zagen we staan toen we naar het vuurwerk gingen kijken. De meeste mensen hadden een stoeltje bij zich maar sommige hun hele bankstel.

For some people a simple chair isn't enough, they like the comfort of their couch anywhere they go so they just mount it on the car hitch. Only in America.

Liz Longley. Ze trad op tijdens het Corn Hill Festival. Ze is nog onbekend maar dit zou wel eens een hele grote kunnen worden. Ontzettend goed.

Liz Longley. At his moment not a famous artist but I think she will become a big star. Very talented singer.

Dit is een foto van de schade die de lentestorm heeft aangericht in onze achtertuin. Dit is een van de grootste bomen achter ons huis maar heeft toch het loodje moeten leggen.

This is a picture of the damage that the storm caused several weeks ago in our backyard. It's a huge tree but apparently not strong enough.

Tijdens de 4th. of July was het weer heel druk op het meer naast de boulevard. Ze hebben nu ook een prachtige aanlegsteiger gebouwd zodat je ook aan wal kunt komen.

The lake was very popular during the 4th. of July. All boats came together at the boulevard to watch the fireworks from their boats.

Weer een leuk restaurant ontdekt aan Keuka Lake. We zijn John Travolta nog niet tegen gekomen trouwens. Die zou hier ergens een huis gekocht hebben.

Discovered another very nice restaurant at Keuka lake. We haven't seen John Travolta yet. He supposedly bought a house at this lake.

31-1-2011  

De B&B doet het nu erg goed. We zitten de maanden Juli and Augustus al bijna helemaal vol dus dat belooft wat voor de herfst (topseizoen). Suzanne heeft de website behoorlijk verbeterd (www.mountainhorsefarm.com) en is volop bezig met internet search engines zodat ze mensen ons nog makkelijker en sneller kunnen vinden en nog belangrijker netwerken met andere bedrijven in de buurt. Inmiddels kunnen de gasten ook al diverse pakketten bij ons boeken en dat gaan we nog verder uitbreiden. We zijn inmiddels ook lid van de lokale ondernemersvereniging die net is opgericht. Toen we naar de eerste bijeenkomst gingen waanden we ons wel even in een aflevering van de Gilmore girls. We plukken er nu de vruchten al van gezien de toenemende belangstelling. Het helpt ook behoorlijk met de inburgering in Naples want we kennen inmiddels al behoorlijk wat mensen in Naples. Sommige gasten komen al voor de derde keer bij ons terug. De meesten gasten komen uit Rochester, Buffalo en uit de staat Pennsylvania. Dit weekend hebben we een hele groep Joga Intructeurs te gast die 5 minuten bij ons vandaan een 4 daags Joga seminaar bijwonen. Gisterenavond zaten ze met zijn alle in en rondom de Jacuzzi en er werd volop gezongen.

Ik probeer een 360 graden video te maken die we straks voor de website kunnen gebruiken maar ik moet nog even oefenen.....

Omdat het zo heet is zitten we de laatste tijd veel aan het water. Vorig weekend had ik een collega uit Frankrijk op bezoek en hebben we de dag volbracht met een tocht op het meer en een korte wijntoer.

Canadaigua lake vanaf de boulevard.

Photobucket

Ben erg tevreden met de nieuwe Kodak camera trouwens. Zo gaat dat dus op het meer. De bootjes worden aan elkaar gekoppeld en vervolgens wordt er vanalles over en weer gedeeld (voornamelijk eten en drinken).

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Rechts de pier van Canandaigua.

Photobucket

Photobucket

Amerikaanse variant van een waterfiets.

Photobucket

Enkele weken geleden kregen we via via contact met een Noorse die in Naples woont en in de lokale bibliotheek werkt. Ze organiseerde bijeenkomsten voor de lokale jeugd op zaterdagmiddag om kennis te maken met andere culturen. Ze had ons gevraagd of bij wilden meewerken aan een Nederlandse middag en daar hebben we natuurlijk ja tegen gezegd. Daarom waren we afgelopen weeken te gast in de prachtige bieb in Naples. Je houdt het echt niet voor mogelijk hoe een dorpje zoals Naples zich zo'n mooie bieb kan veroorloven. Anyway, we hadden beschuit met aardbeien meegenomen en ondanks het feit dat ze geen idee hadden wat beschuiten zijn vielen ze erg in de smaak. Een leuke middag in de bieb en nog een mooi contact aan overgehouden.