Diary June 2011
Date   Highlights
24-6-2011  

We zijn weer terug van vakantie. Tiny en Rene hebben op het huis, de honden en de paarden gepast terwijl wij een rondreis hebben gemaakt in het westen van het land. We zijn gestart in Denver en vervolgens de volgende staten doorkruist. Colorado, Nebraska, Wyoming, South Dakota en Idaho. Het hoofddoel was Yellowstone Park en de Grand Tetons. We hadden de nodige problemen met de heenreis maar uiteindelijk zijn we toch in Denver geland.

De eerste bestemming was Mount Rushmore. De wereldberoemde plek waar de hoofden van de 4 presidenten in de rotsen zijn gehakt. Wat een prestatie als je er vanuit gaat dat die zo rond de tweede wereldoorlog zijn gemaakt. Het gebied van Denver naar Mount Rushmore was ongelofelijk leeg. Ik heb geprobeert er een foto van te maken maar je kunt dat niet op een foto zien. 360 graden rondom je heen kon je er wel 80km-100km ver kijken en na een paar uur rijden was dat nog steeds zo. Een hele lange rechte weg door een heuvelachtig gebied met alleen maar gigantische weien en af en toe een ranch. Ik snap dat die boeren echt paarden nodig hebben om hun koeien te gaan zoeken. We vinden het prachtig om in Naples in de middle of nowhere te wonen maar dit zou toch iets te extreem voor ons zijn. Hier ligt een eerste dorp (als je dat zo kunt noemen) op een paar uur rijden en dan is het nog maar een gat waar een paar honderd mensen wonen.

Beneden een foto van Mount Rusmore. Als je in de buurt van Mount Rushmore komt wordt de omgeving ineens een stuk aantrekkelijker.

Een profielshot op weg naar Mount Rushmore.

We hebben in 8 dagen zijn 3200km gereden en gelukkig hadden we een prima huurauto. Spuuglelijk maar wel heel groot, luxe en met alle toeters en bellen. Deze foto is genomen op weg naar Yellowstone Park.

Toen we nog maar net de ingang van het park waren gepasseerd zagen we voor de eerste keer in ons leven een levensechte moose (eland). Hij bleef heel mooi staan voor de foto. Zeker zo groot als een paard. Ook in de adirondacks moeten ze wonen maar daar hebben we er nog nooit eentje kunnen zien. Prachtig beest.

Tijdens een van dagen in Yellowstone park zagen we toen we bijna bij ons hotel waren moeder beer met haar jong. We hebben er wel zo'n half uur naar kunnen kijken. Prachtig gezicht hoe zo'n moeder met haar jong omgaat. We hebben zo'n twee keer beren van heel dicht bij kunnen bewonderen. Alle andere keren waren ze op zo'n grote afstand dat je een verrekijker nodig had en die hadden we helaas vergeten mee te nemen. Deze beren wonen ook in het Finger Lakes gebied maar hebben we ze in Naples nog niet kunnen zien omdat ze redelijk zeldzaam zijn in de Finger Lakes. De eerste keer dat we in NY state een beer zagen zijn we er overheen gereden......

Bisons waren er volop. Wat een gigantische reuzen. Ze wegen zo'n 2000 pounds en als je dat weet dat Jaxon zo'n 1400 pound weegt weet je hoe groot zo'n beest is. Ze kwamen akelig dicht in de buurt maar stoorden zich totaal niet aan ons.

Prachtig uitzicht op Jackson lake en de Grand Tetons tijdens de schemering. Echt puur natuur.

Dit is toch een schitterend uitzicht. Het is echt alsof je door een poster rijdt in dit gebied. De ene plek naar mooier dan de andere en we hadden geluk met het weer. Het is er ondanks de zon in Juni nog vrij fris. Gemiddeld zo'n 15 graden C maar tijdens de laatste dag hadden we sneeuw en was het 1 graden C.

Een van de mooiste lodges was Jackson lodge in de buurt van Jackson Hole. Je kunt er overnachten als je vroeg genoeg reserveerd. Vanuit de lodge kun je met verrekijker het wild bestuderen. Er loopt echt vanalles rond van elanden tot beren, grizzlies, wolven, elk etc.. Je kunt in Yellowstone park ook gaan wandelen op bepaalde trails maar zonder geweer leek ons dit geen goed idee. Overal stonden ook bordjes dat de beren met jongen erg aktief waren en ze niet konden instaan voor je veiligheid.

Het mooiste gebied om te wonen is de zuidkant van het park. Veel (dure) ranches met prachtige gates. Een groot minpunt vonden we toch wel de harde wind. Ze noemen het ook windy Wyoming maar we hadden niet verwacht dat het hier altijd zo hard waait.

Zoals ik al zei, het ene uitzicht nog mooier dan het andere. Dit is Yellowstone Lake.

Uiteraard zijn we ook gestopt bij "old faithful". Een van de aktieve geisers in dit gebied. Ik geloof dat hij zo'n beetje elk uur losbarst. De lodge was echt gigantisch mooi.

De geisters waren echt onwaarschijnlijk kleurvol. Elke geiser was weer anders en er liggen er ontzettend veel in Yellowstone Park. De aardschil is maar heel dun in dit gebied en op veel plekken komt de stoom zo uit de grond. Je zou er toch zo in willen springen.

Op weg terug naar Denver kwamen we nog door een indianen reservaat. Ook weer erg leeg en verlaten.

We zijn trouwens ook nog even in Nederland gestopt. Zag er toch anders uit dan we in herinnering hadden. Waar waren jullie nou?