Diary March 2005
Date   Highlights
1-3-05  

Marie-Jose is afgelopen zondag heelhuids in Shanghai aangekomen. Ze moest even zoeken tussen die horde chinezen aan de gate maar gelukkig ben ik een maatje groter dan de gemiddelde chinees dus ik was makkelijk te vinden. Zondag zijn we meteen naar Shanghai doorgereisd. We hadden hetzelfde programma als vorige week met Rob en Fer alleen deze keer was het een stuk warmer en we hadden een veel betere chauffeur......

Ondanks de lange reis is Marie-Jose er toch in geslaagd om tot 's avonds laat wakker te blijven. Misschien ook een beetje door de cultuurshock want Beesel is toch een maatje kleiner dan Shanghai (4000 keer minder inwoners dan Shanghai).

In old Shanghai kun je de wereldberoemde chinese dumplings kopen. Er is een beroemd kraampje waarvoor de mensen uren in de rij staan om er een te mogen kopen. Hier beneden een kijkje in hun keuken.

 

   

De lente is gelukkig aangebroken in China dus Marie-Jose en Suus hebben goed weer voor hun uitstapjes. In Nederland hebben ze iets minder geluk want Jan,Henny en Ivan lukt het maar niet om door Schiphol te komen. Die zouden eigenlijk donderdag aankomen maar ze zijn nog steeds aan het proberen. Met een beetje geluk komen ze zaterdag aan.

Suus en Marie-Jose hebben inmiddels de meeste bezienswaardigheden in Suzhou al bezocht en daarbij ook redelijk geshopt. Tassen vol en nauwelijks een euro uitgegeven.

Marie-Jose valt van de ene verbazing in de andere. Een van de zaken waarover ze zich verbaasd is natuurlijk het verkeer en het soort voertuigen dat hier op de openbare weg te bewonderen zijn. Hierbij dus een foto van een van deze voertuigen.

Hoezo dat past niet op een fiets.

 

22-3-2005  

We zijn weer terug in China na een bezoekje van 2 weken aan Nederland en Barcelona. Niet echt tot rust gekomen maar wel leuk om weer even thuis te zijn en te zien dat er nog niets is veranderd. We hebben niet de kans gehad om iedereen te zien maar dat was ook niet de opzet. Nu eindelijk weer even tijd om de site bij te werken.

Hier beneden nog een paar foto's die we in Shanghai gemaakt hebben toen Marie-Jose op vakantie was.

Het wereldberoemde theehuis naast Yuyuan in Shanghai oldtown. 's Avonds mooi verlicht en niet zo druk als overdag.

Hij lijkt een beetje onecht maar het is zeker geen pop.

Enkele andere foto's van de beroemde Suzhou tuinen en de beurs Barcelona volgen later deze week.

 

23-3-2005  

Chinezen zijn toch rare mensen. Vandaag nog even gesproken met een chinese collega van mij die vorige week Nederland en Spanje (Barcelona) bezocht heeft. Om een indruk te krijgen wat hij er van vond heb ik hem een paar vragen gesteld.

- Ik vroeg hem of hem niets was opgevallen aan het verkeer in Nederland (in vergelijking met China).

Ja, ik vond die trams in Amsterdam wel heel gevaarlijk. Verder commentaar van mijn kant geheel overbodig. Toen ik bijgekomen was van het lachen de volgende vraag.

- Wat vond je van Amsterdam?

Amsterdam vond hij veel te druk. (moet je nagaan dat dit een Shanghainees is). Verder vond hij dat alles op elkaar leek. Alleen maar grachten met allemaal dezelfde oude huizen. Kortom, Amsterdam was niet zo in de smaak gevallen. Janneke, de volgende keer toch maar de wallen in het programma opnemen.....

Daarentegen vond hij Volendam geweldig.

- Wat vond je van Venray?

Veel te stil. Leuk om een maand uit te rusten maar niet om te leven. De Nederlanders vond hij wel heel aardig en heel vriendelijk tegen buitenlanders. Verder had hij een hond gezien die apporteerde en dat vond hij heel geinig.

- Wat vond je van Nederland?

Hij had sterk de indruk dat Nederland niet zo modern was als de omringende landen. Dat komt waarschijnlijk omdat hij die oude huizen van Volendam en Amsterdam in gedachte had.

Hij vond het wel geweldig dat hij door Janneke, Tom en anderen zo gastvrij was ontvangen. Zo zie je maar dat buitenlanders vaak heel andere indrukken op doen dan wij denken.

24-3-2005  

Voor degene die het nog niet wist, we hebben er eentje geadopteerd............we houden wel van een kleurtje.

24-3-2005  

Hierbij nog een paar foto's van de beurs in Barcelona waar ze me bijna aan de drank hebben gekregen. De eerste keer dat ik mijn verjaardag in Spanje gevierd heb. De XPS vrachtwagen voor de deur was een goed idee. Daar kon je niet langs kijken. Volgend jaar de hele straat bezetten met beide wagens inclusief aanhanger. Alleen nog even Romania vervangen door China.

Dit was onze stand op de beurs. Een mooie mix van Nederland, Slowakije en China.

28-3-2005  

De lente in China is eindelijk begonnen. De tulpenbollen die ze met de chopsticks in de kleigrond gepoot hebben komen daadwerkelijk uit. Zelfs nadat een hele horde chinezen hieroverheen gedaverd hebben (tijdens de opening) blijken de hollandse bollen toch heel robuust te zijn.........

Ook in de rest van Suzhou komt de bloei op gang.

 

Prijsvraag. Wat is dit?

a) Slechte kwaliteit fake zonnebril

b) Chinese zonnebril uit het Mao tijdperk

c) Westerling die niet wil opvallen tussen al die Chinezen

d) 3D brilletje dat voor geen meter werkt