Diary March 2011
Date   Highlights
1-3-2011  

Twee weken geleden heb ik Carestream in Shanghai voor de tweede keer bezocht. De eerste keer in November was slechts een vluchtige kennismaking maar deze keer had ik de tijd om iedereen te spreken en ook enkele leveranciers te bezoeken. In het weekend kreeg ik de kans om met de sneltrein Suzhou te bezoeken en daar mijn oude Xytech management team weer eens te zien. Op mijn schoot het dochtertje van Linjun. De vorige keer dat ik haar zag was het nog een baby die hard ging huilen toen te mij zag maar deze keer was ze niks bang.

Two weeks ago I visited Carestream Shanghai (Rayco) for the second time. The first time in November was only a quick introduction but this time I had more time to talk to everyone and at the same time vist several of our suppliers. During the weekend I had the opportunity to travel to Suzhou with the high speed train. I am not sure what the max speed is but it was faster than 300 km/hr. It was quite a long time ago that I saw my old Xytech team and since I was in Shanghai I surprised them with a visit. On my lap Linjun's daughter. Last time I saw her she was still a baby and cried when she saw me but this time she was not afraid at all.

Ons meest favoriete restaurant is altijd het Big Budha restaurant. Op de foto van links naar rechts, Summer, Linjun + dochtertje, een of andere amerikaan, Limeng, Xiaoli en Xiaofang. Ik had hun verrast met mijn komst dus het team was niet helemaal compleet.

We have a tradition to have dinners at the Big Budha restaurant in Suzhou so also this time Summer selected this restaurant. On the picture from left to right, Summer, Linjun + daughter, some american guy, Limeng, Xiaoli and Xiaofang. I went shopping for pearls together with Xiaoli but I think she bought more pearls than me :-)

Een van de 4 Carestream gebouwen in Shanghai. Dit is een R&D gebouw.

This is one of the 4 Carestream buildings in Shanghai. This is an R&D building.

De sneltrein is echt snel. Ik weet niet precies wat de maximale snelheid is maar het is boven de 300 km/hr. Binnen 25 minuten reis je van Shanghai naar Suzhou eerste klas voor $10,-. Toevallig heb ik ook twee leveranciers bezocht die onderdelen voor deze trein maken.

The high speed train is really fast and it looks fast too. By coincedence I visited two suppliers that made parts for this train. Within 25 minutes you can travel from Shanghai to Suzhou first class for $10,-.

   
20-3-2011  

Ik heb inderdaad minder tijd om aan de website te werken en ik begin ook langzamerhand in herhaling te vallen. We wonen inmiddels al 4 jaar in de US en ik denk dat we inmiddels al zover ingeburgerd zijn dat we de verschillen eigenlijk niet meer zo zien. Ik merk pas hoe anders het hier is als ik weer eens in Nederland ben. Ik denk dat we na 4 jaar zeker kunnen zeggen dat dit ons thuis is en Nederland het buitenland is. Wel kijken we nog regelmatig naar de Nederlandse TV via internet want dat vinden we toch nog steeds leuker dan de amerikaanse TV. Nu ik voor Carestream werk voelen we ons nog meer Amerikaans want Carestream is toch wel een erg Amerikaans bedrijf alhoewel het zeer internationaal is. Ik begin inmiddels aardig ingewerkt te raken bij Carestream en de Amerikanen hebben ook inmiddels die Nederlander ook geaccepteerd. Ik heb een erg leuk en goed team hier in Rochester. Op dit moment ben ik o.a. bezig met het opzetten van een nieuwe fabriek in Canandaigua waar we in clean rooms high tech electronische subsystemen gaan bouwen voor onze produkten. Dat is natuurlijk een mooie ontwikkeling voor Canandaigua en binnenkort komt dan ook de NY state lt. governor op bezoek en er is een bijeenkomst met de pers waarin e.e.a. aangekondigd wordt. Verder natuurlijk heel druk met het leiden van de wereldwijde produktie en het halen van de kwaliteit, kosten en leveringsdoelen die we ons voor het eerste kwartaal gesteld hebben.

Dit weekend weer even tijd om iets op de website te zetten. Het is een bij elkaar geraapt zootje van wat ik nog op mijn fototoestel had zitten maar toch de moeite waard om even te laten zien. In willekeurige volgorde.

De overloper....

Dit is een nog foto van oudjaarsavond waar de skipatrol met fakkels de berg afkomen.

Een echte indianenhut zo'n half uurtje rijden bij ons vandaan.

Hier gaan we af en toe wandelen met de honden.

Cricket en Noa. De sneeuw is inmiddels helemaal verdwenen en het voorjaar is in aantocht.

De herten zijn erg brutaal. Ze staan pal voor ons huis te grazen. We moeten Woody en Fisco erg goed in de gaten houden want als die de herten zien is het feest.

Afgelopen weekend nog even naar de autoshow in Rochester geweest. Dromen mag he.

Dit huis zagen we vandaag liggen. Dat is nog eens een log home. Geen ronde balken maar gigantisch bomen zijn gebruikt voor de bouw van dit huis. Heel apart.Vraag me af hoe ze de kieren gaan dichten.