Diary May 2009
Date   Highlights
1-5-2009  

Even een impressie van Naples NY op een van de eerste zonnige lentedagen dit jaar. Het is a klein dorp maar toch heel anders dan de meeste kleine dorpen in dit gebied. Dit is een winkeltje voor de toeristen die naar Naples komen en in het kleine huisje links verkopen ze de lokale wijnen.

Dit is een mooie Bed&Breakfast Inn aan de hoofdstraat.

Het oude gemeentehuis van Naples.

De plaatselijke bakker. Hier is dus ons konijnenhok naartoe gegaan.

Artizanns is een gallerij voor de plaatselijk artiesten. Je kunt hier dus ook de lokale kunst kopen. Prachtig mooi maar erg duur. Wat een mooie auto trouwens. Dat moet iemand zijn met smaak......jaja laat maar komen die opmerkingen.

Een van de weinige terrasjes in Naples. Tevens hotel en bar. Je moet lang wachten op service (of zijn we al te verwend?) maar je hebt leuk uitzicht. Met een paar tattoo's of piercings val je wel minder op daar.

We hebben zelfs een lokale krant en dat voor zo'n 2000 inwoners.

Een van de ijskraampjes langs de weg. Je waant je terug in de tijd maar dat heb je sowieso in Naples. Ouderwets gezellig.

Ouderwets of niet, zo hebben een drive thru voor als je zoveel ijs gegeten hebt dat je de auto niet meer uitkunt. Dat is geen grapje hoor.

Gelukkig hebben ze fat free ijs. Stel je voor zeg. Ik was natuurlijk weer zo slim om niet small maar medium te kiezen. Het bekertje zag er zo klein uit maar ik vergat weer die toren ijs die ze weten te bouwen.

6-5-2009  

Inmiddels al weer enkele dagen in China. De reis is vlekkeloos verlopen maar de ontvangst was heel speciaal. Vanwege de swine flu kregen de amerikaanse vliegtuigen een extra controle. Vier mannen in maanpakken kwamen het vliegtuig in en de deuren gingen dicht. Elke passagier werd gecontroleerd op temperatuur. Met een lasergun werd de temperatuur van je voorhoofd gemeten. Nadat iedereen gemeten was werd het vliegtuig pas vrijgegeven en mochten we eruit. Ik denk dat als ze 1 passagier gevonden hadden met verhoging ze het hele vliegtuig terug hadden gestuurd. Moet er niet aan denken zeg na 15 uur vliegen. Vervolgens werd bij customs nog een keer met camera de temperatuur gecontroleerd. Erg grondig. Ze nemen in China nooit geen halve maatregelen.

-----------------------------------------

The swine flu check in the airplane when we arrived in China.

8-5-2009  

De ontwikkelingen in China gaan snel. Tot voor kort had Summer nog alleen maar een fiets en nu al een hele hippe , sportieve auto. Echt een leuk autootje. We zijn vandaag in haar auto naar een overheidsgebouw gegaan om mijn werkvergunning weer te laten verlengen voor een jaar zodat ik niet steeds een visum nodig heb om China in en uit te gaan. De eerste keer dat ik, met gevaar voor eigen leven, in haar nieuwe aanwinst zat stonden er nog maar 600km op de teller maar inmiddels heeft ze al wat meer ervaring met 4.500 km op de teller.

Er mag geen twijfel over bestaan van wie die auto is.

Vanwege het 1 mei feest kun je nog hier en daar in Suzhou prachtige kunstwerken zien.

Korte impressie op weg terug naar het hotel. Je ziet het, geen oude bakken op de weg maar allemaal nieuwe auto's.

 

9-5-2009  

Vandaag samen met Ron naar Jinji lake geweest. Het was zo'n 33 graden maar gelukkig waaide het een beetje. Het is prachtig aangelegd maar sommige dingen zoals deze molen zijn toch een beetje popperig.

Het was zaterdag, mooi weer en dan kom je ook weer veel bruidsparen tegen.

Ron wilde graag de lokale supermarkt zien dus zijn we even naar Auchan gegaan waar wij vroeger onze boodschappen deden toen we in Suzhou woonden. De visafdeling is altijd leuk om te zien.

 

Al veel levende beesten zoals deze beneden.

 

This picture I made for Hang Xiaoli. Xiaoli.....jummy, mmmmmmm, right? We thought about buying a few for you because you are really font of fish heads but thought maybe with this heat not such a good idea. Next time. Zijn er nog andere liefhebbers??

11-5-2009  

Dit weekend waren Ron en ik uitgenodigd voor een BBQ bij Xiaoli thuis. Het hele management team van Xytech Suzhou was aanwezig. De mussen vielen van het dak van de hitte maar het was wel heel gezellig. Hier beneden Hang Xiaoli (general manager Suzhou) en Chang Xuemei (kwaliteits manager).

Onze logistiek manager Li Yanhong met haar dochtertje. Haar dochtertje durfde me vroeger niet eens aan te kijken en nu was ze me steeds aan het plagen.

Het dochtertje van Summer was al flink gegroeid en ook helemaal niet bang.

De twee eerste medewerkers van Xytech. Hang Xiaoli en Fang Xiaofang. Toen we in Suzhou woonden zaten we in het appartement van Xiaofang. Die heeft inmiddels ook al haar eigen auto waar ik wederom met gevaar voor eigen leven in heb mogen (lees maar "moeten") zitten. Ze had ook beter een automaat kunnen kiezen want dat roeren in de olie, koppelen, richting aangeven, sturen en kijken op de weg ging op z'n zachtst gezegd niet helemaal synchroon en dan vragen ze aan mij wat ik er van vond. Toen ik zei "not too bad" begonnen ze te lachen want ze weten wat dat betekent als ik dat zeg.

In de achtertuin van Xiaoli aan de vijver.

De BBQ was tevens de verjaardag van Xiaoli en tevens moederdag. Hele aparte taart met special effect. Zag er heel mooi uit maar was niet om te eten. Echt zo'n taart volgens Amerikaans recept? Ben ik weer te kritisch?

 

18-5-2009  

During my stay in Suzhou the nature in Naples changed a lot. All of a sudden everything is really green and blossoming. Big change. Below a short movie from the entrance downhill into Naples. On the left side you can see a a small part of Canandaigua Lake.

De lente is nu eindelijk tot bloei gekomen. Tijdens mijn verblijf in China is alles ineens uitgekomen en ziet het er nu prachtig groen uit. Hier beneden een korte film van hoe je Naples bergaf binnen komt. Aan de linkerzijde kun je nog eens klein stukje zien van Canandaigua lake.

The flowers in the garden are blossoming now.

De siertuin ziet er al heel mooi uit en we zien nu pas planten die ons nooit eerder waren opgevallen.

We also have a few apple trees.

Ook enkele fruitbomen in de laan staan. Volgens mij appelbomen.

 

I have worked most of the Sunday mowing. In some area's the grass was already at knee height so it was about time. Below you can see the trail that I mowed. No I wasn't drunk I just like a few curves.

Zaterdagavond laat aangekomen en zondag werd ik alweer aan het werk gezet. Op sommige plaatsen kwam het gras al tot aan mijn knieen dus het werd tijd. Nee, ik had niet gedronken, ik hou gewoon niet van rechte lijnen.

Finally green trees.

Alle bomen zijn nu echt groen.

Also the driveway looks a lot better now.

Ook de oprijlaan ziet er nu een stuk beter uit.

 

How about my mowing capabilities?

Heb ik niet mijn best gedaan met maaien?

 

23-5-2009  

Lately everything seems to break. Already after 1 day of work the clutch of the ATV was broken. The store where we bought it delivers very good service so they picked it up and provided a new one that I could use until this one was fixed. However, again after 1 days that clutch was broken too. We more or less came to the conclusion together that this ATV was not suitable for heavy work so they gave me two options to consider. They picked up the 2nd broken ATV and gave me a zero turn mower and a garden tractor for trial. However, the zero turn mower failed to start when I used it for 5 minutes. Some relaise was burned out.

See below the Bad Boy zero turn mower. Nono, not named after me but it's the brand name. Not the same as a Jaguar but also fun to drive.

----------------

De laatste tijd gaat alles stuk lijkt het wel. Al na 1 dag werk ging de koppeling van de ATV stuk. De winkel waar we hem gekocht hebben levert geweldige service. Ze kwamen hem halen en brachten tevens een nieuwe ATV die ik kon gebruiken totdat die van ons gemaakt was. Echter na 1 dag werk ging ook hiervan de koppeling stuk.We kwamen samen tot de conclusie dat deze ATV niet geschikt was voor het zwaardere werk dus ze gaven me twee opties waar ik uit kon kiezen. Ze kwamen de 2de ATV opladen en brachten tevens twee nieuwe maaiers. Een zero-turn maaier en een kleine tractor. Laat de zero-turn maaier het nu ook na 5 minuten begeven. Blijkt een relaise te zijn doorgebrand.

Beneden de zero-turn Bad Boy maaier. Nee hoor, niet naar mij genoemd maar dit is het merk van die maaier.

Very comfortable to sit on and you can make turns at the spot. Nice toy.

Het zit perfect en je kunt er op de plaats rondjes meedraaien. Net ietsje anders dan een Jaguar maar ook wel leuk speelgoed.

This was the other option they offered. Unbelievable, both brand new and they allowed me to try them for a day before I had to make up my mind.

Dit was de andere optie. Eigenlijk niet te geloven, allebei splinternieuw en ik kon ze gewoon een dag uitproberen voordat ik mijn keuze moet maken. Met die tractor kan ik de andere maaier ook gebruiken en dan ik een keer een flinke breedte maaien.

Today we found a new panoramic view on Canandaigua lake. Only 5 minutes drive from home but never seen before. Here you get a better idea of how big the lake is although you still cannot see it completely.

Vandaag een mooi uitzichtspunt op Canandaigua lake gevonden. Slechts 5 minuten bij ons vandaag maar nooit eerder gezien. Hier krijg je een beter idee hoe groot dit meer is terwijl je nog steeds niet alles kunt zien.