Diary October 2007
Date   Highlights
5-10-2007   This week was a national holiday in China so finally a chance to catch up with all the work. The next couple of weeks will be very busy with either traveling or visitors. End of next week we will both travel to Holland for a workshop at XPS and to meet friends and family. We will bring Silvia from Slovakia with us back to the USA and she will help to train our employees in the distribution center. Soon after than Ron will come over and we will be visiting several customers in the US and after that I will go to China to attend the formal opening of our new facility in Hefei and of course visit the MTG team in Suzhou to check on their progress. .
   

The forests are getting more and more beautiful in autumn although autumn hasn't really started yet. It is October 5th. and still between 25 and 30 degrees here. Very unusual for Rochester. Nevertheless you can slowly see the leaves start changing colours.

Pittsford is one of our favorites. A very small cozy little town and very charming. Always lot's of people walking along the Erie canal on a sunday.

Visited the University campus this weekend where the Rochester RIT girls team was playing Lacrosse. Not nearly as aggressive as mens Lacross.

Discrimation is absolutely taboo here but on the other hand...... it is very clear what sort of people they are trying to keep out of Coyote Joe's.

 

 

 

   

Wat kan ik zeggen....een verschrikkelijke week deze week. Jan van der Steen, mijn dierbare baas en heel goede vriend is geheel onverwacht in Slowakije overleden. Ik heb altijd met heel veel liefde, inzet en passie voor Jan en vooral met Jan gewerkt. Regelmatig samen op reis geweest, samen geploeterd, samen gefeest, samen kwaad geweest en vooral ook veel gelachen. Ik ken Jan al sinds 1991 want hij heeft mij destijds na mijn afstuderen aangenomen bij Xerox en stuurde me al na een paar maanden in mijn eentje naar de USA. In het diepe gooien noemen ze dat. Na die eerste reis naar de USA in 1991 kreeg ik de smaak te pakken en dat is nooit meer veranderd. Jan heeft een grote invloed op mijn leven gehad. Hij was degene die me heel veel kansen gegeven heeft die heb ik altijd met beide handen aangegrepen. Binnen Xerox zo'n 3.5 jaar voor Jan mogen werken en ik realiseer me nu dat hij destijds net zo oud was als ik nu ben. Ik ben Jan en de ontwikkelingen binnen XPS nadat hij in 1994 XPS oprichtte blijven volgen en af en toe kwamen we elkaar weer tegen. In 2003 toen ik alweer meer dan twee jaar bij Oce R&D werkte heeft hij mij gevraagd om het XPS team te versterken en daar heb ik eigenlijks nauwelijks over hoeven nadenken. Werken met hem voelt eigenlijk niet als werken want het geeft ontzettend veel voldoening om met iemand te werken die altijd zo enthousiast, vol vertrouwen en trots is op de resultaten die worden geboekt. Naast het werken was er ook altijd tijd voor ontspanning en plezier. Maakte niets uit waar het was, op kantoor, op de beurs, in China, USA, Slowakije .....noem maar op. Heel moedig en avontuurlijk was hij ook. In zijn eentje zonder een woordje chinees te spreken Shanghai verkennen tot en met beslissingen nemen over grote koerswijzigingen in het bedrijf. Hij deed het allemaal. Een van Jan's lijfspreuken die ik nooit vergeet is: "de mens lijdt het meest van het lijden dat hij vreest". Ik kan wel een boek schrijven met allelei anecdotes over Jan en het zijn alleen maar goede herinneringen. Ik kan me niet een keer herinneren dat we onenigheid gehad hebben ondanks dat we het niet altijd met elkaar eens waren. Hij had nog zoveel plannen die hij wilde realiseren......Deze week hebben we met zijn alle afscheid genomen van Jan. Mia, Janneke, Elena, Jerome en Lenka hadden er een heel indrukwekkend afscheid van gemaakt dat echt past bij Jan. Ik heb heel veel respect voor de manier waarop ze dit gedaan hebben. Jan zou ontzettend trots op hun geweest zijn. Zijn familie was alles voor hem en het is een enorm hecht gezin.

Onze missie is het nu om de droom van Jan en zijn familie (en natuurlijk van de hele XPS familie) te realiseren en dat gaan we doen. Ik twijfel daar geen moment aan want hij heeft ons veel geleerd dus we hebben de kennis en de mogelijkheden om het bedrijf verder succesvol te laten doorgroeien zoals hij dat voor ogen had. Maar wat zal ik hem enorm missen. Jan, bedankt voor alles.