Diary September 2009
Date Highlights
5-9-2009

Ik ben alweer een weekje in Suzhou China. Deze keer voor de afwisseling eens in een hotel in SIP, iets dichter in de buurt van ons bedrijf. SIP is zich heel snel aan het ontwikkelen als een grote stad. Dat er steeds meer Chinezen zijn met (veel) geld is ook duidelijk te zien aan een van de nieuwe gigantische winkelgebieden die ze neergezet hebben. Ze noemen het Times Square hetgeen ik nogal overdreven vind maar het beestje hoeft maar een naam te hebben. We hebben in 2004 en 2005 in SIP gewoond maar het SIP van tegenwoordig is alweer heel anders als toen. Hier beneden een foto van de ingang inclusief het gigantisch grote reuzenrad dat een heel eind verder bij Jinji Lake staat.

Het lange dak dat je hier ziet is eigenlijk een gigantisch groot beeldscherm maar dat is op deze foto niet te zien.

Je kunt tegenwoordig echt alles kopen in China. Je kunt het zo gek niet verzinnen of ze hebben het wel. Van Leonidas bonbons, Peppridge farm koekjes tot Starbucks en Subway. Wat betreft kleding , sierraden en parfum hebben ze in deze mall het duurste van het duurste. Alleen snap ik niet hoe ze kunnen bestaan wat het is er de keren dat ik er was steeds erg leeg.

 

 

 

9-11-2009

Vandaag is het weer 9/11 en dat vind ik geen prettige datum om te gaan vliegen, onder andere daarom ben ik woensdag weer teruggevlogen naar de USA. Beetje pech gehad. De rij bij de douane in Chicago was ontzettend lang en heb ik 2 uur staan wachten om door de douane te komen. Daarom mijn aansluiting gemist en toen ik uiteindelijk toch in Rochester aankwam waren mijn koffers weer niet meegekomen. Beetje balen dus.

Hier beneden nog een paar foto's van een autobeurs in Suzhou die ik bezocht heb. Dit exemplaar beneden is een leuke damesauto voor zo'n euro 6000,-. Ik moet erbij zeggen dat over het algemeen auto's in China erg duur zijn. In ieder geval een stuk duurder dan in de USA.

Rover is een tijdje geleden overgenomen door een chinees bedrijf en ze noemen het nu Roewe.

Ik vind het eigenlijk schandalig en dit is waar China toch wel een slechte naam door krijgt maar ze doen het nog steeds. Kopieren dus. Lijkt dit niet erg veel op de Mercedes.

Of de Chinese Mini.

Chinese Smart?

 

 

 

13-9-2009

From busy China back to peaceful Naples. The barn is now completely finished and the finishing touch is the american barn star of course. In the mean time we have started staining the house already. We have to do this quite fast because the autumn is starting and temperatures are dropping already.

The colours are starting to change very slowly. Autumn is the most beautiful time of the year in the Finger Lakes because of the amazing autumn colours. The trees are still green but the field is changing colours already.

We hired someone for horse riding lessons and today we had the first session. The first two lessons are actually training for the horses and not so much training for us.

 

20-9-2009

Omdat 's avonds inmiddels al behoorlijk koud aan het worden is hebben we 's morgens vaak een mistsluier boven het land hangen. Ziet er prachtig uit met al die spinnenwebben vol met dauw.

We kunnen inmiddels geen verf meer zien. Het laatste grote project voor de winter, het in de beits zetten van het hele huis, zit erop. Omdat we tijdens het verven de honden niet goed in de gaten kunnen houden zetten we ze af en toe in een van de paardenweien. Nu zitten ze daar steeds maar een paar uurtjes in maar als ze dan eindelijk eruit mogen zijn ze zo ontzettend blij alsof ze jaren hebben vastgezeten. Als Fisco vrijkomt moet je stevig in je schoenen staan.

Afgelopen weekend na het verven nog even in Canandaigua geweest. Het weer is overdag nog prachtig en dus is de Canandaigua lady ook nog aktief. Het water van Canandaigua lake is echt heel mooi schoon.